Végleg eldőlni látszik az árstop sorsa: drágulásra készülhetnek a magyar vásárlók júliustól?

Pénzcentrum2023. június 21. 11:59

A Pénzcentrum értesülései szerint nem fogják kivezetni az élelmiszerárstopot június 30-ával. Forrásainkat meglepte a döntés, mivel úgy gondolták, hogy az intézkedést "kiváltják" a kötelező akciók, illetve a júliustól induló árfigyelő rendszer.

Nem fogják kivezetni az élelmiszerárstopot június 30-ával - értesült több iparági forrástól is a Pénzcentrum. Arról nincsenek információk, hogy ezúttal milyen időtartamra hosszabbítaná meg az intézkedést a kormányzat. Forrásainkat meglepte a döntés, mivel úgy gondolták, hogy az intézkedést "kiváltják" a kötelező akciók, illetve a júliustól induló árfigyelő rendszer.

Az ügy kapcsán kerestük Vámos Györgyöt, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkárát, de a szakember nem kívánt nyilatkozni a kormánnyal folytatott tárgyalásokról.

Mint megírtuk, a kormány ma tárgyal arról, hogy meghosszabbítja-e az árstopot, amely jelenleg kilenc élelmiszert érint, és a döntést még a napokban közölniük kell. Gulyás Gergely a hétfői kormányinfón is azt mondta, a kormány a következő ülésén dönt az árstopok meghosszabbításáról. Arról nem esett szó a tájékoztatón sem, hogy ha hosszabbítanak, akkor meddig lesz érvényben a korlátozás.

Címkék:
vásárlás, kormány, kötelező, infláció, akciók, döntés, árstop, élelmiszer-árstop,