Borsos ára lehet a kerti csobbanásnak: ha ezekre figyelsz, vagyonokat spórolhatsz

Pénzcentrum2023. június 5. 08:15

Kerti medencéből több fajta létezik, megkülönböztetünk puha falút, és fémvázas, merefalú kiviteleket, ezeket elhelyezhetjük a föld felett és a földbe ásva is. Fontos, hogy a választáskor vegyük számításba a kertben lévő hely méretét és azt, hogy hány ember fogja használni a medencét. A fiziaki adottságok mellett az árra is érdemes odafigyelni, mivel medence és medence között hatalmas árkülönbségek mutatkoznak. A Hellovidék cikkében nlhény hasznos tanácsot gyűjtött össze a vásárlás előtt állóknak.

Manapság a kertesházak egyre inkább alapvető termékévé válik a medence. A jó hír, hogy az ellátási láncok rendeződésével a piaci körülmények is megnyugodni látszanak, mind az igények, mind a piaci árak és szállítási feltételek stabilizálódnak. A forint erősödése kedvezően hat az idei árakra is, így a napjainkban tapasztalható magas infláció ennél a kategóriánál kevésbé jelentkezik - olvasható a Hellovidéken. A szekemberek szerint, az adatok jelenleg azt mutatják, a földfeletti, „bárhol” felállítható medencék esetében a legnépszerűbbek a felfújható peremű és fémvázas medencék.

A felfújható peremű medencéket jellemzően gyerekek számára, 2-3 szezonra, pancsolóként vásárolják a fogyasztók. Legfőbb előnyük a kedvező ár, ezek a termékek ugyanis mérettől függően akár már pár ezer forinttól elérhetőek. Hozzátették, a másik népszerű földfeletti medence típus a fémvázas kialakítás. A medencetest oldala ez esetben is erős, három rétegű és puhafalú, a tartást itt a fémváz biztosítja.

Ezt a méretet jellemzően már az egész család használja, számos méretben, eltérő felszereltséggel és különböző külső megjelenéssel elérhetőek. Magasabb árfekvés miatt ezeket a termékeket a felfújható peremű medencékhez képest szűkebb réteg vásárolja, ám még mindig nagy az előnyük a telepített medencékkel szemben a kedvezőbb ár. A magyarországi áruházak kínálatából többféle típussal is találkozhatunk, ezekből néhányat idelent is felsoroltunk:

  • A Praktikernél a puha falú medencék ára 7499-277 990 forint között mozog, a fém falú medencék pedig 42 490-179 990 forint között kaphatók.
  • Az OBI-ban a puha falú medencék 7999-119 990 forint között vásárolhatók, viszont a fémvázas medencék ára 277 990-1 099 990 forint között mozog.
  • A Bauhausban a puhafalú medencék 29 990- 32 990 forint között kaphatók, a fémvázas medencék ára 29 990-299 990 Ft között van.

 

Címkék:
vásárlás, medence, úszómedence, infláció, fürdés, szórakozás, kikapcsolódás, hellovidék,