Bombariadó három hazai Tescóban is: ki kellett üríteni az áruházakat

Pénzcentrum2023. május 26. 16:58

Budaörsön, Pátyon és Budakeszin is azt jelentette be valaki, hogy az üzletekben bomba robban. Persze a bejelentés alaptalan volt, de van a történetben egy csavar.

Három magyarországi Tesco-üzletben, közelebbről Budakeszin, Pátyon és Budaörsön is bombával fenyegetett valaki - írja az Index. A sztori azonban itt nem ér véget: nem csak a vásárlókat, de a munkájukat végző ellenőröket is feltartotta a vicces kedvű fenyegetőző.

A budaörsi áruházban ugyanis éppen egy alapos GVH-vizsgálat zajlott, mikor az áruházat - az ilyenkor szokásos módon - kiürítették. A Tesco megerősítette mindezt, hozzátéve, hogy azért az átvizsgálás után a munka folytatódhatott.

Amikor a versenyhatóság vizsgálói május 25-én, csütörtökön megjelentek előzetes értesítés nélküli helyszíni kutatásra a Tesco-Globál Áruházak Zrt. egyik telephelyén, a helyszínen – és sajtóhírek szerint egy időben az áruházlánc több további üzletében is – bombariadót jelentettek a kutatás közben. A bombariadó nem akadályozta meg a rajtaütés sikerességét, mivel a GVH vizsgálói a várakozást követően folytatták a megkezdett bizonyítékgyűjtést, és a céljuknak megfelelően, rendben végeztek a helyszíni kutatással

- írta a Gazdasági Versenyhivatal.

Címkék:
vásárlás, Tesco, tesco online bevásárlás, gvh, bombariadó, robbanás, bomba, robbantás, bejelentés, tesco házhoz, tesco global áruházak zrt,