Itt az ítélet: óriási probléma van az önkiszolgáló kasszákkal a fogyasztóvédelem szerint

Pénzcentrum2023. március 13. 20:16

Diszkriminatív a román fogyasztóvédelmi hatóság elnöke szerint az önkiszolgáló kasszák bevezetése a szupermarketekben, mert nincsenek tekintettel azokra, akik nem rendelkeznek az ezek működtetéséhez szükséges készségekkel – írja az rtl.hu az az Agerpres hírügynökség cikke alapján.

Horia Constantinescu a fogyasztóvédelmi világnap alkalmából szervezett konferencián kifejtette: szerinte az önkiszolgáló pénztárgépek üzembe helyezésekor figyelembe kellett volna venni azoknak a főleg idősebb vásárlóknak az érdekeit, akik nem tudják egyedül kezelni ezeket az eszközöket, így hátrányos megkülönböztetés éri őket. Hozzátette ugyanakkor, hogy az áruházláncok biztosították a hatóságot: valamennyi önkiszolgáló kasszánál segíti a személyzet a vásárlókat a fizetésben.

Nemcsak a román időseknek, hanem a magyar nyugdíjasoknak is meggyűlt már a baja az önkiszolgáló kasszákkal. A Lövölde téri Lidl újítása például akkora felzúdulást keltett decemberben az idősek körében, hogy a boltlánc visszavonulót fújt. Erről részletesen ebben a cikkben írtunk.

Címkék:
vásárlás, bolt, fogyasztóvédelem, románia, kassza, román, magyar, robotkassza, önkiszolgáló,