Beindult az árháború a magyar boltokban: döbbenet, mi vár a tejtermékekre

Pénzcentrum2023. február 13. 18:45

Ötödével lehet olcsóbb a tej ára, mert csökkenni fog a felvásárlási összeg. A szakértők szerint Magyarország sem lehet kivétel az európai ártrendek alól.

Hamarosan nagy árcsökkenést tapasztalhatunk a tej és a hozzá kapcsolódó termékek árában, erre számítanak mind a szakértők, mind pedig a gazdák is. Egy szarvasi tejescég ügyvezetője az RTL Híradónak azt mondta: nagy veszteségekkel számolnak, mert a felvásárlási ár csökkenni fog.

Szerinte 20%-os árcsökkenés is elképzelhető, a Tej Terméktanács pedig úgy számol, hogy az unióban a kapcsolódó termékek, vagyis a vaj, a sajt is olcsóbb lehet. Raskó György agrárközgazdász azt mondta a csatornának, hogy Európában hamarosan olcsósodás indul, és ez begyűrűzik majd hazánkba is.

Teljesen függetlenül az ársapkától a termékek ára nagyon sokat fog csökkenni, mind az európai, mind a hazai ártrendek nominálértékben is csökkenni fog a következő hónapokban

- mondta Raskó a Híradónak.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára viszont figyelmeztetett, hogy az infláció még közbeszólhat az olcsósodásba.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kiskereskedelmi piaconjelenleg is komoly árverseny van, egyes termékeknek csökken az ára, de a beszerzési árakon is sok múlik. Persze sok múlik emellett az infláción is, ami ebben az évben biztosan velünk marad

- mondta Vámos György.

Címkék:
árak, tej, drágulás, termékek, tejár, szakértők, tejárak, árdrágulás,