Megszólalt a miniszter: könnyen kivezethető az élelmiszerárstop

Pénzcentrum2023. február 9. 08:53

Könnyű lesz őket kivezetni, de közben szerte Európában is lassulni fog a drágulás - mondja Nagy István.

Terjedelmes interjút adott Nagy István agrárminiszter a napi.hu-nak, ebből derült ki például, hogy a kormány szerint könnyen kivezethetők lesznek az ársapkák.

A tárcavezető azonban nem említette, hogy az eredetileg kitűzött április 30-i dátumnál előbb gondolkodnának ebben. Azt mereven elutasította, hogy az üzletek az árstopok mögé bújva emelték meg más termékek árát.

Az ársapkák hatásainak vizsgálata egyértelműen alátámasztja, hogy a kormányzati intézkedések nem rengették meg a kiskereskedelmet, ugyanakkor garantálták, hogy a legalacsonyabb jövedelműek is meg tudják vásárolni az alapvető élelmiszereket. Visszautasítom azokat az elméleteket, hogy a többi termék árának emelése egy elkerülhetetlen lépés volt az üzletek részéről. A vásárlók előtt is világos, hogy az árrögzítés nem okozott akkora bevételkiesést, ami indokolta volna az összes többi termék árának ilyen mértékű emelését

- mondta egy kérdésre a miniszter.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Pénzcentrum múlt héten a terméktanácsokat kérdezte arról, lehet-e drágulásra számítani, ha eltörlik az alapvető élelmiszerekre kirótt árstopokat. Ezt a cikket itt tudod újra elolvasni:

Címkék:
vásárlás, gazdaság, termék, minisztérium, üzletek, miniszter, alapvető élelmiszerek, árstop, élelmiszer-árstop,