Nem változtat a vásárlási limiten a Tesco és a Lidl: bár több áru lesz a polcon, csak annyit lehet venni, mint eddig

Pénzcentrum2023. január 12. 21:49

A boltoknak csütörtöktől kötelező a korábbi készlet dupláját tartaniuk az árstopos termékekből, azonban az RTL-lel a Lidl és a Tesco is azt közölte, hogy nem változtatnak a mennyiségi korlátozásokon a szigorúbb árstopszabályok miatt.

A Kereskedelmi és Iparkamara szerint piaci zavarokat okoz az élelmiszerárstop, ezért ideje megtervezni az árstopok kivezetését. A kormány viszont április 30-ig megtartaná a szabott árakat.

A hullámzó fogyasztás miatt nincs könnyű dolga a kereskedőknek, hiszen a rövid szavatossági idejú termékekből - mint a tojás - nem biztos hogy elfogy a dupla mennyiség.

Hol a legolcsóbb bevásárolni Magyarországon?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatást indít. A kutatás keretei között végső fogyasztókat kérdezünk meg, véleményük szerint mely élelmiszerlánc üzleteiben tudnak a legolcsóbban és mely lánc üzleteiben tudnak a legdrágábban bevásárolni. A kérdőív mindenki számára nyitott, bárki kitöltheti azt. Az űrlap kitöltése csupán néhány percet vesz igénybe, mindössze egy lényegi kérdést tartalmaz a demográfiai jellegű kérdések mellett. Kérjük, töltsd ki a kérdéssorunkat!

Címkék:
vásárlás, Tesco, élelmiszer, bolt, lidl, drágulás, infláció, bevásárlás, üzlet, rtl, áruhiány, hatósági ár, árstop, élelmiszer-árstop,