Durva korlátozást vezet be az Aldi egy héttel karácsony előtt: ebből nem lesz nagybevásárlás

Portfolio2022. december 17. 18:02

Az árstopos termékeinek megvásárolható mennyiségének korlátozására kényszerült az Aldi is, karácsony előtt egy héttel - szúrta ki a Portfolio. Például étolajból mától már csak 1 liter, burgonyából 1 kiló, finomlisztból szintén 1 kiló vásárolható.

A közösségi oldalakon terjedő fénykép szerint személyenként burgonyából legfeljebb 1 kg vagy 1 csomag, étolajból 1 liter, kristálycukorból 1 kg, csirkefarhátból 1 tálca, tojásból 1 doboz vagy 1 tálca, UHT tejből 1 liter, csirkemellből 1 tálca vagy 1 csomag, sertéscombból szintén 1 tálca vagy 1 csomag, finomlisztből 1 kg vásárolható az Aldiban. Ez drasztikus korlátozás az ünnepek előtt.

A lap megkereste a boltláncot, hogy minden üzletre érvényese-e, miért és mettől meddig tart a korlátozás. Az ALDI válasza szerint "szeretné biztosítani, hogy minden fogyasztó hozzájusson az árstoppos termékekhez. A vállalat beszállító partnereivel együtt figyelemmel kíséri a piaci folyamatokat és közösen jelentős erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy elérhető legyen a kínálat minden tagja, köztük az árstoppal érintett termékek is." Az utóbbi időben az áruházlánc kiemelt érdeklődést tapasztalt az árstoppal hatálya alá tartozó árucikkek iránt, ezért a személyenként megvásárolható mennyiséget 2022.12.17-től lekorlátozta.

A mennyiségi korlátozás minden magyarországi ALDI üzletben egyformán érvényes - tudta meg a Portfolio. "Az árstoppal nem érintetett termékre az ALDI 2008 óta érvényben lévő szabályozása érvényes, amely értelmében minden termékből háztartási mennyiség vásárolható meg, hiszen az áruházlánc számára a legfontosabb cél a lakosság kiszolgálása magas minőségű és folyamatosan alacsony árú, elsősorban ALDI saját márkás termékekből álló választékkal" - írták.

Címkék:
vásárlás, aldi, bolt, diszkont, áruházlánc, üzlet, korlátozás, korlátozások, boltlánc, hatósági ár, árstop,