Ezek a legjobb játékok 2022 karácsonyán: horror pénzbe kerül, amire minden gyerek vágyik

Pénzcentrum2022. november 15. 14:34

A karácsony előtti hetekben egymást érik a játékünnepek, melyeken megismerkedhetünk az idei szezon legnagyobb slágereivel, amire titkon minden gyerek vágyik. Megnéztük, melyek lettek az ország játékai, és hogy mennyiért lehet őket beszerezni. A legdrágább játékért 60 ezer forintot is elkérhetnek. 

A karácsonyi szezon közeledtével egymást érik a játékünnepek, melyek a szülőknek hivatottak segíteni, mit válasszanak a gyerekeknek a fa alá. Lezajlott az Ország Játéka verseny és annak eredményhirdetése is, összesen 8 kategóriában osztottak ki 2-2 díjat: egyet a szakmai zsűritől, egyet pedig a közönségtől. Megnéztük, melyek ezek pontosan, és annak is utánajártunk, milyen árkategóriába tartoznak, mennyiért lehet őket beszerezni.

A bébijáték kategóriájában a zsűri Jabadabado: Toronyépítő kocka figurákkal – Háziállatok elnevezésű játékot hozta ki győztesként, ami 10 259 forint – és 11 390 forint közötti összegért vásárolható meg az online webáruházakban, a közönségnyertes viszont az Eichhorn: Élet a farmon - fa játékszett lett, ami 8 ezer és 9 ezer forint közötti összegbe kerül.

Lányos játék kategóriában a szakmai díjat a Schleich: Horse Club Lakeside vidéki ház és lovarda hozta el, ami 53 500 és 59 990 forint között kapható. Ugyanebben a kategóriában a közönségszavazatok alapján a Playmobil: Nagy hercegnő kastély nyert, ennek ára 59 990 forint. Fiús játék kategóriában a szakmai díjat a LEGO Creator 3 az 1-ben Fenséges tigris (14 990 forint- 16 890 forint), a közönségdíjat pedig a LEGO City: Farm Pajta és háziállatok (16 500 forint) nyerte el.

A legjobb interaktív játék Playmobil Wiltopia: Kutatótorony iránytűvel lett, melynek ára 20 ezer -21 ezer forint, a közönségdíjas pedig a My Fuzzy Friends: Moji, az interaktív Labradoodle kutyus, melynek ára 41 ezer forint környékén mozog.

A versenyre benevezett kreatív készségfejlesztő játékok közül a zsűri szerint a legjobb a Plus-Plus Szivárványkastélya lett, melynek ára 8 ezer és 11 ezer forint között van, a közönség kedvence pedig a Play-Doh Kávézó játékszettje lett, ennek ára 17 ezer és 19 ezer forint között van, attól függ, melyik üzletben vásároljuk meg.

Az legjobb ovis társasjáték kategóriában holtverseny alakult ki a Less és fuss (6500 – 7500 forint), valamint a Babaróka karácsonya (6700 – 8000 forint) között. A közönségszavazatok alapján a Dobble: Bogyó és Babóca kártyajáték nyert, ennek ára 2900 és 5900 forint között van, attól függ, melyik boltban vásároljuk meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az iskolásoknak szóló társasjátékok között az Egérleső (10 300- 11 000 forint), valamint a Mágikus erdő (6400 – 8000 forint) lettek elismerve.  Családi/party társasjáték kategóriában a szakmai zsűri döntése alapján a Jenga Maker nyert, 8500 – 10 000 forint, a közönségszavazatok alapján a Castle of Mind Wyvern nyert, melyet 10 290 és 12 300 forint között tudunk megvásárolni.

A BUKI: Kerámiakészítő szett agyaggal kapta a legtöbb szavazatot, így az lett a Játszónap különdíjas játéka. 17 710Ft -18990 forint között van az ára az üzletekben.

Játszani kell!

A pandémia előtti 2019-es esztendő  óta először rendezték meg a díjátadóval egybekötött Játszónapot, ahol 1500 főt meghaladó látogató vett részt, hogy kipróbálhassák az Ország Játéka versenyre benevezett több mint 70 játékot. A megmérettetés arra is jó, hogy még a vásárlás előtt meggyőződjenek a szülők arról, hogy a választott játék leköti és fejlesztheti a gyermekük képességeit. Az Ország Játéka jelzés ugyanis szigorú szempontok alapján ítélték oda, mint pl. a készségfejlesztési képesség mértéke, mennyire fejleszti a játék a gyerek szociális kapcsolatait vagy, hogy mennyire tekinthető kreatívnak az adott játék. Labancz Dániel gyermekpszichológus szerint is

kiemelten fontos a közös játék, legfőképpen a szülővel való minőségi idő eltöltése, hiszen ez a gyermek nyelve, egyik legfontosabb kifejezési eszköze. Arra biztatok minden szülőt, hogy üljünk le a gyermekünkkel, játsszunk együtt különösebb cél nélkül, felszabadultan, valódi jelenléttel!

Címkék:
karacsony, gyerek, forint, játék, lego, legjobb, ország, zsűri, szezon,