Nesze neked árstop: Bécsben a magyar hatósági árnál is olcsóbb a krumpli

Pénzcentrum2022. november 12. 13:19

Bő ötven forinttal olcsóbb egy kiló krumpli Bécsben mint a magyar hatósági ár. És a TikTik-videó alapján nem tűnt akciósnak az osztrák burgonya. Kiderült az is, hogy ugyanaz a Berger sonka is sokkal olcsóbb az osztrák fővárosban, mint Magyarországon.

Hétfőig kaptak időt a magyar boltok, hogy alkalmazzák a tojásra, illetve a burgonyára a hatósági árakat. A termékek maximum ugyanannyiba kerülhetnek, mint szeptember 30-án. A tojás esetében ez 732 forint per 10 darab (azaz darabja 73,2 forint), a burgonyánál pedig kilónként 352 forint.

Igen ám, de mint azt egy TikTok videóból megtudtuk, hiába a hatósági ár,

egy osztrák boltban még a magyar hatósági árnál is olcsóbb a krmpli!

A Bécsben élő magyar videós meg is mutatta egy üzletben a kurmplis polcot, ahol 76 eurócent volt egy kiló burgonya, azaz 400-as euróval számolva 304 forint volt egy kiló belőle. És a felvétel alapján nem tűnik akciós terméknek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Sőt, a feltöltő egy másik videójából az is kiderült, hogy egy bécsi Billa áruházban sokkal olcsóbb ugyanaz a Berger sonka, mint a magyar üzletekben. Kint átszámolva egy kiló 9560 forintba került, mialatt itthon 10490 forintért találta meg az egyik netes boltban.

Címkék:
vásárlás, árak, ausztria, burgonya, krumpli, boltok, tiktok, burgonya ára, árstop, élelmiszer-árstop, ársapka,