Agrárminiszter: az emberek lelkesedésből vásárolnak, lesz elég krumpli és tojás Magyarországon

Pénzcentrum2022. november 12. 16:28

Nem tart áruhiánytól Nagy István az újab árstopok miatt. Az agrárminiszter arról beszélt, szerinte a vásárlók csak be akarnak spájzolni, mert azt gondolják, hogy „hamar véget fog érni ez az akció” és elfogy a boltokból az adott termék.

Nem tart áruhiánytól az üzletekben Nagy István agrárminiszter - erről az RTL Híradónak adott interjújában beszélt. Mint kifejtette, amit most látni az csak az emberek „lelkesedésének” tudható be.

A tárcavezető úgy véli, a vásárlók csak be akarnak spájzolni, mert azt gondolják, hogy „hamar véget fog érni ez az akció” és elfogy a boltokból az adott termék. Azt is mondta, a krumpli és a tojás esetében olyan árat határoztak meg, ami senkinek sem fáj. Hozzátette, nem tart attól, hogy eltűnne a krumpli az üzletek polcairól, bár a magyar termelésű burgonya januárra minden évben elfogy, mert nincs kapacitás, amivel hosszú távon tárolni lehetne azt.

Nagy István attól sem tart, hogy a termelők az áruházláncok helyett majd a piacra viszik a termékeiket. Ezeken a helyeken ugyanis nincsen érvényben a tojásra és krumplira kivetett árstop.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

Címkék:
vásárlás, krumpli, tojás, boltok, agrárminisztérium, hatósági ár, árstop, élelmiszer-árstop, ársapka,