Így győzheted le a brutális kenyérdrágulást: ez a tökéletes recept

HelloVidék2022. november 11. 08:15

Már itt lebeg felettünk az ezer forintos kilónkénti kenyérár, de legyőzhetjük, ha megtanulunk otthon kenyeret készíteni.

Egy ideje ijesztgetnek minket azzal, hogy ezer forint lesz a kenyér kilónkénti ára, és ez valóban egyre közelebb is kerül - írja mai cikkében a HelloVidék. Ezt azonban elháríthatjuk, ha megtanuljunk magunknak elkészíteni a mindennapi kenyeret - meg fogunk lepődni, mennyivel egyszerűbb, mint előzetesen gondoltuk volna.

Magyarországon a hétköznapokban a BL-55-ös, illetve a BL-80-as liszteket használjuk leggyakrabban. A BL-80 számít klasszikus kenyérlisztnek, remek kenyerek és más kelt tészták készíthetők vele, illetve kiválóan lehet vele kovászolni is – ezzel szemben a BL-55-ös finomliszt ideálisabb süteményekhez, piskótákhoz, palacsintához, illetve ezzel a liszttel szoktunk főzni is (ebből készítünk rántást, habarást, ezzel érdemes panírozni stb.). Ezek közös tulajdonságait egyesíti a BL-65-ös finomliszt; töményebb, kisebb térfogatú tésztákhoz, pékárukhoz a BL-112 illik, a BL-200 pedig BL-80-nal keverve használható kenyérnek.

Ha kíváncsi vagy arra, milyen lisztet érdemes még használni a házi kenyerek különböző fajtáihoz, olvasd el a HelloVidék cikkét ide kattintva!

Címkék:
vásárlás, kenyér, liszt, sütés, hazai, hellovidék, házi, kenyérár, kenyérsütés,