Lavinát indít el a Lidl mennyiségi korlátozása? Vallottak a boltláncok: erre számíthatnak a vásárlók

Pénzcentrum2022. július 1. 10:31

A kiskereskedelem egy olyan szektor, ahol mindig is voltak és lesznek is problémák: beszállítói zavarok, nyersanyaghiány, meghibásodás, logisztikai gondok. Ez a soktermékes nagy léncoknál nem okoz látványos hiányt, de azoknál a cégeknek, akiknek csak egy-két beszállítója van (mint az Aldi vagy a Lidl) akár még mennyiségi korlátozás bevezetésére is szükség lehet.

Az elmúlt napokban mindenkiből élénk érdeklődést váltott ki, hogy a Lidl nem csak a hatósági áras termékekre, de a vécépapírra és egyes konzervekre is mennyiségi korlátozást vezetett be. A Telex annak járt utána, hogy ez általános helyzet-e és más láncok is kénytelenek hasonló korlátozások bevezetésére, vagy ez egy egyszeri malőr volt.

Első körben fontos különbséget tenni az árstoppos és a többi, piaci áron kapható termék között. Ugyanis előbbi esetében az üzletek már a kezdetek kezdetén is kénytelenek voltak egy mennyiségi korlát megszabására. Ezt pedig nem véletlenül kellett bevezetni, ugyanis a kisebb boltok rászálltak az üzletláncokra: a brutális infláció miatt az alapvető élelmiszereket gyártó cégektől a kisebb üzletek csak veszteséggel tudnák beszerezni az árstopos termékeket, így megpróbálják ezeket a láncokban vásárolni.

Ehhez már hozzászokhattunk az elmúlt hónapokban, az viszont már mindenkit meglepetésként ért, amikor a Lidl bejelenettte, hogy egyes termékeire is limitet vezet be. A szakértők szerint viszont egyáltalán nincs szó országos problémáról, annak ellenére is, hogy előfordulnak kisebb felfordulások.

Nyomatékosan szeretném hangsúlyozni, hogy bár folyamatosan figyeljük a piacot, nincsen szó semmilyen általános problémáról. Vannak felfordulások, már a járványidőszakban is előfordult olykor, hogy egyes cikkekből, bizonyos láncok elővigyázatosságból korlátozásokat vezettek be, aminek az a megfontolás volt az oka, hogy fennmaradjon a választék, jusson minden vásárlónak termék

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

– mondta el Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, amit a Telexhez, a többi áruházlánctól beérkezett válaszok is megerősítettek.

Címkék:
lidl, termék, korlátozás, üzletek, korlátozások, lidl áruházak,