Videó: ennyivel olcsóbb, ha nem a balatoni büfében vásárolsz, hanem a boltban

Pénzcentrum2022. június 29. 11:00

2022 nyarán talán már senki nem lepődik meg azon, milyen árak vannak a strandok büféiben. Az okokat is tudjuk: emelkednek az alapanyag-árak, az energiaköltségek, a dolgozók fizetését is ki kell gazdálkodniuk az üzemeltetőknek. De milyen árak vannak a Balatonnál, és mennyivel jöhetünk ki olcsóbban, ha a parthoz közeli diszkontban vásárolunk?

Videónkban annak jártunk utána, milyen árak vannak 2022 nyarán egy balatoni strandbüfében. Talán senki számára nem meglepő, hogy a főételek 2500 forinttól indulnak, a legolcsóbb hamburgerek ára is meghaladja a 2000 forintot. Egy 4 fős családnak szinte biztosan 10 ezer forint felett kell költenie egy nap akkor, ha mindent a strandon vásárolnak meg.


Ugyanakkor sokat lehet spórolni a nyaraláson, ha magunknak készítjük el az ételeket, vagy ha például hűtőtáskában visszük magunkkal az üdítőt, ásványvizet. A legtöbb balatoni apartmanhoz tartozik legalább egy kis konyha is, ezért bevásároltunk egy partközeli Aldiban, és megnéztük, mennyiből jöhet ki egy hamburger, ha magunknak készítjük. 

 

Címkék:
Balaton, élelmiszer, aldi, árak, büfé, hamburger, strandbüfé,