Tovább dagad Kinder-botrány: ennyien kerültek kórházba a szalmonellás csoki miatt

Pénzcentrum2022. május 23. 09:31

Több százan betegedtek meg a szalmonellás Kinder-termékektől, felük kórházi kezelésre is szorult.

324-en betegedtek meg a szalmonellával szennyezett Kinder csokoládétermékektől. Jelentettek eseteket Ausztriából, Belgiumból, Dániából, Franciaországból, Németországból, Írországból, Olaszországból, Luxemburgból, Hollandiából, Norvégiából, Spanyolországból, Svájcból, Svédországból és az Egyesült Királyságból, továbbá Kanadából és az Egyesült Államokból is – írja a napi.hu a Food Safety News alapján.

A legtöbb beteg, 109 az Egyesült Királyságban volt, a franciáknál 81-en, a belgáknál 64-en voltak érintettek.  Mint kiderült, a páciensek fele kórházi kezelésre szorult, de haláleset nem történt.

Mint a Pénzcentrum is megírta, az embereket jelenleg megfertőző szalmonellatörzset egy 2021 decemberében vett mintával azonosította az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ gyorsjelentése a Ferrero belgiumi gyárában.

A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek. A Nébih azonnal vizsálatokba kezdett, a mostani cikk nem említi, hogy hazánkban bárki megbetegedett volna.

Címkék:
ellenőrzés, BOTRÁNY, élelmiszer, nébih, csokoládé, szalmonella, szennyezett, csokoládégyár,