Akadozik az alapanyagellátás: sok termék összetétele változott Magyarországon

Pénzcentrum2022. május 14. 11:05

Akadozik az étolajimport Ukrajnából, így már a Szegedi Paprika Zrt. is kénytelen volt változtatni a receptúráján, a továbbiakban sertészsírral készülnek a konzervek étolaj helyett.

Sertészsírra cseréli a napraforgóolajat konzerveiben a Szegedi Paprika Zrt. A lépés azért volt szükséges, mert akadozik az étolajimportjuk Ukrajnából.

Az RTL Híradójának azt is elmondták, hogy a lépéstől az ételek íze és energiatartalma nem változik, valamint a cserét a konzervdobozok tetején is jelölik majd. A lipidológus szakemberek viszont figyelmeztetnek, a túlzott zsírfogyasztás káros az egészségre.

Az élelmiszergyártók rákényszerülhetnek korábbi receptúráik megváltoztatására, ha kifogytak a meglévő készletekből, és nem jutnak - vagy csak sokkal drágábban jutnak újabb szállítmányhoz.

Címkék:
import, paprika, étolaj, zsír, élelmiszergyártók, konzerv, szakemberek,