Csalók élnek vissza a magyar üzletlánc nevével: nehogy bedőlj, az adataidra vadásznak

Pénzcentrum2022. március 22. 12:28

Ezúttal a COOP vásárlóit célozták meg a kiberbűnözők, a kiskereskedelmi lánc közösségi média oldalán figyelmeztette követőit.

Már a "nyereményjáték" megfogalmazása gyanús, ráadásul a magyartalanul megfogalmazott posztban gyakorlatilag a semmiért ajánlanak "pénzt" és vásárlási utalványokat. Ez egyébként nem az első eset hazánkban, hogy adatszerzési célokból, hamis módon pénzjutalmat kínálnak a gyanútlan felhasználóknak.

"Sziasztok! Nehéz idők jönnek most, ezért úgy döntöttünk, teszünk valamit ez ellen!! Mindenki, aki ki meri választani a boríték számát, pénzjutalomban és vásárlási utalványban részesül. Csak házonként tudunk szállítani - olvasható a vélhetően fordítóval írt, a kamunyereményjátékhoz tartozó posztban.

A COOP már reagált is a csalásra, a Facebookon, az alábbi poszttal figyelmezteteve követőit:

"Felhívás! Ismeretlenek ismét jogtalanul visszaélnek a Coop nevével, ettől az akciótól a Coop Üzletlánc teljes mértékben elhatárolódik! Ne adjátok meg az adataitokat idegeneknek! Legyetek óvatosak!!!"

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
vásárlás, csaló, átverés, coop, nyereményjáték, üzletlánc, vásárló, vásárlók,