Már itt van a szomszédban az orosz diszkontáruház-lánc: vajon betörnek Magyarországra is?

Pénzcentrum2022. február 11. 09:36

A szlovák piacra is betört az orosz Mere áruházlánc, amely a kemény diszkont piaci szegmenségben száll harcba a vásárlókért, akiknek az extra alacsony árakért cserébe el kell viselniük, hogy raklapról kell levenniük a kiszemelt termékeket - írja az Új Szó.

Az orosz Mere üzletlánc tavaly nyitotta meg első három üzletét Csehországban. Most azt tervezi, hogy szolgáltatásait Szlovákiára is kiterjeszti. A termékkínálat mintegy 400 élelmiszer és nem élelmiszer jellegű árucikket tartalmaz, és a termékek mintegy tizede oroszországi áruból áll. Ezek az élelmiszerek, például a tea, csomagolt húskészítmények vagy az alkohol a legkeresettebbek közé tartoznak.

Stratégiánk az, hogy a lehető legalacsonyabb árat kínáljuk az ügyfeleknek. Az árukra 15-18 százalékos felárat számítunk fel, ez az egyetlen bevételünk. Az áraink stabilak, nincsenek akcióink

– mondta Natalie Sinkina beszerzési vezető.

Bár az árak csábítóan hangzanak, van egy kis bökkenő. Semmiképpen ne számítson luxusvásárlásra. Az itt megszokott üzletláncokkal ellentétben a Mere nagyméretű hangárokban, raklapokon tárolva kínálja termékeit. Mindenen spórolnak, hogy a költségeiket a lehető legalacsonyabb szinten tartsák. Ez többnyire raklapos eladásokat jelent, szép polcok nélkül.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ľubomír Drahovský piaci elemző ezt problémának tartja, szerinte az áruház nem is lesz túl sikeres Szlovákiában. A szakértő úgy gondolja, hogy az üzletnek gondot okozhat a higiéniai szabályok betartása. Szerinte az áruházban értékesített csomagok mennyiségével van probléma, ami miatt nem fog tudni megfelelni a higiéniai előírásoknak. Minél szigorúbban ellenőrzik ezt a hatóságok, annál könnyebb lesz elérni, hogy a fogyasztó ne vásároljon gyengébb minőségű árukat.

Címkék:
élelmiszer, diszkont, higiénia, üzlet, orosz, élelmiszer kereskedelem,