Aljas trükkel csalt ki pénzt áldozataitól a simlis asszony: így csapott le az interneten keresztül

MTI2022. február 10. 15:36

Legalább ötvenkét embert csapott be egy 22 éves bátaszéki nő, aki az interneten adott el nem létező árukat, egymillió forint kárt okozva a sértetteknek - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

Az ügyben 2020 decemberében érkezett az első feljelentés a tamási rendőrkapitányságra. A most lezárt nyomozás alatt kiderült, hogy a nő az ország több pontján csapott be vásárlókat: egy internetes közösségi oldalon kínált árukat, majd a vételár átutalása után elérhetetlenné vált.

A közlemény szerint a csalás módszere az volt, hogy egy ismerőse - többször megváltoztatott - profiljával hirdette meg a nem létező tárgyakat. Miután a vevővel megállapodott a vételárban, a nő vásárolt egy kisebb értékű tárgyat egy másik eladótól, akitől az utaláshoz elkérte a bankszámlaszámát, ezután a megszerzett számlára utaltatta a sértettekkel a megbeszélt összeget. Végül felkereste az ügyletbe harmadikként - a tudta nélkül - bevont embert, és azt állította, hogy véletlenül több pénzt küldött, ezért személyesen veszi át az árut, és készpénzben kéri vissza a különbözetet.

A nőnek 75 rendbeli bűncselekmény miatt kell felelnie, a csalásokon kívül 23 alkalommal mások személyes adataival is visszaélt. A tamási rendőrök lépéseket tettek az elcsalt vagyon visszaszerzésére. A gyanúsított már évek óta csapott be hasonló módszerrel másokat, emiatt az ország több pontján jogerősen elítélték - tették hozzá.

Címkék:
csalás, kereskedelem, bűncselekmény, áldozat, tolna megye, internetes csalások,