Egyre többet költenek a magyarok ezekre a játékokra: nem csak a gyerekeknek veszik már őket

Pénzcentrum2022. január 27. 14:28

Az egyik piacvezető játékáruház közlése szerint az év során eladott 7 millió darab játékból döntően társasjátékot, LEGO-t és kreatív játékot vásároltak a magyarok 2021-ben. A legforgalmasabb napokat az ünnepi időszak adta, az online térben a Black Friday hétvége, az üzletekben december 22-én voltak a legtöbben. Mutatjuk, mik voltak a legkeresettebb termékek, játékok!

Erős évet zárt 2021-ben a 70 milliárd forint forgalmú magyar játékpiac közel negyedét adó REGIO Játékkereskedelmi Kft.: közel 14%-os növekedés mellett 16.031 milliárd forint nettó árbevételt ért el. „Tavaly az átlagos kosárértékünk online 20%-kal 12.000 forintra, áruházi vásárlás esetén 4,4%-kal 7.910 forintra nőtt 2020-hoz viszonyítva” – mondta el Gyaraki Dávid, a vállalat marketingvezetője.

Az ünnepi időszakban több mint 4,5 milliárd forint értékben vásároltak nálunk, ez közel százezer darab online és tízszer több, kb. 1 millió hagyományos bolti értékesítésben eladott játékból áll össze. Ilyenkor jellemzően magasabb a kosárérték az éves átlaghoz képest, tavaly online 13.500 forintot, fizikai üzleteinkben pedig 10.564 forintot értünk el

– számolt be az eredményekről a marketingvezető. A szezonnak jót tett a rendhagyó módon 10 napos Black Friday is. 2021 legforgalmasabb napjai is az év végén találhatók: a fekete péntek utolsó napja, november 28-a lett a webáruházi vásárlás csúcspontja, míg a fizikai üzletekben december 22-én vásároltak a legtöbben.

TOP 5 játékkategória 2021-ben a REGIO JÁTÉK adatai alapján:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

1. Társasjáték
2. LEGO
3. Kreatív játék
4. Bébijáték
5. Autó, jármű

A szellemi tulajdon több évtizedes gyarapításáért és hatékony védelmének elismeréseként a családi vállalkozás az ősz folyamán kitüntetésben is részesült, a Millenniumi Díjat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától vehette át.

Címkék:
vásárlás, játék, online, online vásárlás, játékáruház,