Megrohanták a hazai áruházakat: ezt keresik most az IKEA-ban, Praktikerben az emberek

HelloVidék2021. december 13. 08:15

Az ünnepek közeledtével minden évben felmerül a téma, hogy melyik a jobb megoldás: a műfenyő vagy az igazi? A több éven át használható, de műanyag fenyő, vagy a kevésbé környezetbarát, de illatozó élőfenyő? - teszi fel a kérdést a HelloVidék cikke.

Egy felmérés szerint a magyarok közel fele, mintegy 45,8 százaléka a műfenyő mellett dönt, míg a megkérdezettek 36 százaléka vágott fával ünnepel. A többi válaszadó földlabdás fenyőt vásárol (8,8 százalék), mely később visszaültethető a természetbe, vagy más, kreatív alternatív megoldásokhoz nyúl (3,3 százalék), mint például a könyvekből állított „fenyőfa”, vagy a falra, karácsonyfa alakjában felhelyezett izzósor. A válaszadók között vannak, de csak nagyon kevesen, akik egyáltalán nem állítanak fát (5,5 százalék).

Lehet, a lezárások miatti félelem, a Covid negyedik hullámának erősödése miatt idén sokkal hamarabb kezdtek érdeklődni a karácsonyi dekorációk iránt is a magyarok, mint a tavalyi évben. 

A karácsonyi választékunkat október elején szoktuk kihelyezni az áruházakba, ám az idei évben csak október közepétől vártuk vásárlóinkat a karácsonyi kínálattal. Az első napoktól kezdve nagy volt az érdeklődés a karácsonyfadíszek, csomagolópapírok, dekorációs elemek iránt, azt tapasztaljuk, a vásárlók nagy része sokkal hamarabb kezdett el az ünnepi dekorációval és az ajándékcsomagolással foglalkozni idén

közölte a HelloVidékkel Zima Csenge, az IKEA Budaörs sales managere.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Praktiker áruházaiban is érezhetően nőtt a kereslet a karácsonyi cikkek iránt, időben minél közelebb vagyunk az ünnephez, annál nagyobb a forgalom 

Címkék:
karacsony, IKEA, praktiker, karácsonyfa, magyarok, karácsonyi ajándék, fenyő, díszek,