Lehidalsz: ennyiért árulják a világ legdrágább sültkrumpliját, kapkodnak utána

Pénzcentrum2021. július 27. 13:32

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ hivatalosan is legdrágább sültkrumpliját a manhattani Upper East Side egyik étterme.

Az aranyozott sült krumpli ötletét Joe Calderone, a Serendipity3 kreatív igazgatója és Frederick Schoen-Kiewert, az étterem séfje dolgozta. A hasábburgonya a legjobb minőségű, kifejezetten sültkrumplikészítéshez termesztett burgonyából készüll, melyet Dom Pérignon pezsgőben és J. LeBlanc francia pezsgőből készült ecetben blansíroznak. A krumplit utána Dél-Franciaországból származó libazsírban sütik ki és guerande-i szarvasgombás sóval fűszerezik.

A burgonyát ezután megforgatják szarvasgombaolajban is, majd szarvasgombás pecorino sajtforgáccsal hintik be. A sültkrumplihoz kínált mártogatós egy sajtból készülő Mornay-mártás, amelyet ugyancsak szarvasgombával bolondítanak meg. A sült krumplit kristálytányéron szervírozzák, 23 karátos ehető aranyporral meghintve. 

A fogás igazi sztárja a szarvasgomba

- jegyezte meg Frederick Schoen-Kiewert séf.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 A Guinness-rekordok szerkesztősége július 13-án ismerte el hivatalosan a világ legdrágább sültkrumplijának az étterem legújabb kreációját. Az étterem több világrekorddal is büszkélkedhet már: itt szolgálják fel a világ legdrágább burgerét 295 dollárért, valamint legdrágább fagylaltkelyhét nem kevesebb mint 1000 dollárért.

Sok más étteremhez hasonlóan a Serendipity is bezárt a koronavírus-járvány miatti korlátozások idején, és a séfek úgy gondolták, hogy a speciális sültkrumpli meghirdetésével teszik izgalmasabbá az újranyitást. Az ötlet bevált: jelenleg 8-10 hetes várólista van a sültkrumplira.

Címkék:
étterem, krumpli, világ, legdrágább, éttermek,