Négyzetméter-matek: ennyien mehetenek be egy átlag Auchanba, CCC-be, Jyskbe, Rossmannba

Szánthó Péter2021. április 8. 18:12

Díszes körképet kaptunk olvasónktól arról, hogy hány ember mehet be egy átlagos bevásárlóközpont üzleteibe. Kiderült, hogy a fóti Auchan befogadóképessége 1250 fő, az üzletsori Fressnapfba viszont csak 31-en mehetnek be. A hipermarket a bevásárlókocsik számával tartatná be a létszámkorlátot, mialatt a Jyskbe csak belépőkártyával lehet bemenni. Mutatjuk, hány ember lehet egyszerre egy Rossmannban, CCC-ben, Pepcóban, KIK-ben.

Igen precízen végigfotózta mai bevásárló-körútját a Pénzcentrum olvasója: így nagyjából képet kaphatunk arról, hogy mennyien mehetnek be egy átlagos nagyáruházba, illetve az üzletsoron lévő, kisebb boltokba. Ugye, a szabály szerint 10 négyzetméterenként lehet egy vásárlót beengedni. Ennek megfelelően a fóti Auchan vásárlóterébe egyszerre 1250 ember léphet be.

Vélhetően a létszámkorlátot úgy is igyekeznek betartatni, hogy a bevásárlókocsikat elvitték a bejárat mellől, csak a parkoló tárolóiból lehet őket bevinni az áruházba. Olvasónk szerint az üzlet munkatársa rendszeresen járják a parkolókat, és fertőtlenítik a bevásárlókocsikat.

Az üzletsoron egy CCC is van, a cipőboltba 51 fő léphet be egyszerre, ami azért elég sonak tűnik.

A Fressnapfba 31-en mehetnek be egyszerre:

Míg a szomszédos Jyskbe 78-an.

Érdekes, hogy itt belépőkártyákkal oldották meg a létszámkorlátot: minden betérőnek vennie kell egyet a kosárból, és a pénztárnál leadnia távozáskor. Vélhetően pont 71 darab kering a vásárlók között (mindet fertőtlenítik használat után).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az üzletsori Rossmann egyszerre 36 főt tud beengedni.

A Pepco sem sokkal kevesebbet, 31-et.

A frissen megnyílt KIK üzletbe pedig egyszerre 66 fő tartózkodhat.

Címlapkép: olvasónk.

Címkék:
járvány, auchan, koronavírus, boltok, korlátozás, rossmann, létszámkorlát,