Megrohanták a boltokat a magyarok: mindenki ilyen maszkot akar a korlátozások miatt

Pénzcentrum2021. március 4. 15:15

Kifogyott az FFP2 típusú szájmaszk az eMAG raktáraiból a mai napon, azok után, hogy bizonyos hírek szerint a kormány kötelezővé tenné ennek használatát. A hivatalos kormánytájékoztatás egyelőre nem tartalmaz a maszk típusára vonatkozó korlátozást, viszont úgy tűnik ennek ellenére a lakosság ismét a maszkok felvásárlásába kezdett.


Értesüléseink szerint Magyarországon is életbe léphet a szomszédos Szlovákiához hasonló rendelkezés, miszerint az üzletekben kötelező lesz az FFP2-es kategóriájú maszk viselése, később pedig ezeket minden egyéb zárt területen is kötelező lesz hordani - írta csütörtökön reggel az Index. Ennek hatására az egyik legnagyobb online piactér raktárkészlete teljesen kifogyott az FFP2-es maszkokból, olyan felvásárlás indult meg.

Valószínűleg csak olaj volt a tűzre Gulyás Gergely mai bejelentése a további korlátozásokról - bár a kormányinfón mindössze kötelező maszkhasználatról beszélt, maszkttípusról nem. Az eMAG tájékotatása szerint a reggeli cikk és a további korlátozások bejelentése nyomán 1 óra alatt annyi maszkot vásároltak náluk, mint előtte egy teljes hónap alatt, februárban.

Leginkább FFP2 maszkokat keresnek a vásárlók, de a a háromrétegű hagyományos, eldobható maszk is jobban fogy, mint máskor

- tájékoztattak, és hozzátették: 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az eMAG saját FFP2-es készlete ma elfogyott, de egyes Marketplace-partnereknél még elérhetők maszkok.

"Pénteken, valamint hétfőn is érkezik újabb szállítmány az eMAG saját raktárába, mert a cég a környező országok hasonló szigorító intézkedései nyomán előre rendelt újabb készleteket. A tisztítószerek eladásai nagyjából a szokásos forgalom másfélszeresére emelkedtek március 4-én" - írták.

Címkék:
vásárlás, maszk, kormányinfo, emag, gulyás gergely, szájmaszk, maszk viselése,