Filléres, nyár végi vitaminbomba: gazpacho recept, főzés nélkül

Pénzcentrum2020. szeptember 12. 06:05

Nincs jobb vitaminbomba, mint a szuperolcsó gazpacho leves. Pillanatok alatt elkészül, főzést nem igényel, a gazpacho recept tökéletes ahhoz, hogy felkészítsük szervezetünket a közelgő őszre.Egy igazi klasszikus, a gazpacho: a nyár végi, szezonális hozzávalókból a legfinomabb - gazpacho recept, amit ki kell próbálni!

Nyár végi gazpacho hozzávalók:

  • Paradicsom: 1,2 kg hámozott paradicsom (konzerv is jó)
  • Uborka: 1 db
  • Paprika (tv, zöld, kápia): 1 db
  • Vöröshagyma: 1 fej
  • Fokhagyma: 4 gerezd
  • Balzsamecet vagy borecet: 2-3 ek.
  • Olívaolaj: 2-3 ek.
  • Szikkadt kenyér vagy zsemle: 1 szelet/db
  • Vaj: 3 dkg

Nyár végi gazpacho készítése:

Minden zöldséget megmosunk, megtisztítunk, felkockázunk, és a többi hozzávalóval (hámozott paradicsom, borecet, olívaolaj, só, bors), valamint közel 3/4 liter vízzel együtt egy nagyobb turmixgépbe rakjuk, és leturmixoljuk. Tálalás előtt lehűtjük, majd a vajon megpirított kenyérkockákat a tetejére szórva szervírozzuk.

Jó étvágyat!

Címkék:
recept, paprika, paradicsom, uborka,