Nagyon belehúzott a Lidl: már csak a Tescót nem nyomta le

Pénzcentrum2020. június 3. 17:27

A második legnagyobb forgalmat bonyolító FMCG kiskereskedelmi lánc lett a Lidl 2019-ben Magyarországon, lekörözte a jóval több üzlettel működő Spart és a Coopot is, amelyek 2018-ban még megelőzték. Éves forgalom tekintetében egyedül a Tesco volt nagyobb a Lidl-nél.

2019-ben a Lidl két helyet is előre tudott lépni és már a második legnagyobb forgalmú hazai lánc volt - derült ki a Trade magazin FMCG rangsorából, amit az éves forgalmi adatok alapján készítenek.

A Tesco megőrizte vezető pozícióját a tavalyi adatok alapján, de forgalma csökkent 2018-hoz képest, 740 milliárd forintot tett ki a Trade magazin becslései szerint. A Lidl közel 16 százalékos forgalomnövekedésről számolt be, 685 milliárd forinttal lett ezüstérmes. A harmadik legnagyobb forgalmat bonyolító boltlánc a Spar volt, 679 milliárdos forgalommal. A további rangsor így fest:

  • 4. Coop (643 mrd.)
  • 5. CBA (538 mrd.)
  • 6. Reál (426,9 mrd.)
  • 7. Auchan (394,9 mrd.)
  • 8. Penny (326,8 mrd.)
  • 9. Aldi (300 mrd.)
  • 10. DM (112,1 mrd.)
  • 11. Rossmann (95,8 mrd.)

A KSH adatai szerint a teljes piacon, nagyjából 127 ezer kereskedelmi értékesítési ponton - amelynek mintegy harmadát jelenti az FMCG piac - 12 ezer milliárd forintot költöttek a vásárlók, ennek közel felét FMCG termékekre. Tavaly a kiskereskedelmi árak 3,4 százalékkal nőttek, és a forgalom 6-7 százalék között bővült. A top 10 FMCG-szereplő megközelítőleg 6 százalékos forgalomnövekedést tudott felmutatni - részletezi a Trade magazin.

Bár a vásárlási gyakoriságok a GfK adatai szerint összességében csökkentek, az egy-egy alkalommal elköltött érték közel 8 százalékkal nőtt 2019-ben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
vásárlás, Tesco, aldi, bolt, lidl, auchan, spar, forgalom, boltok, üzletek, rossmann magyarország,