Így alakul a boltok nyitvatartása az ünnep alatt: te már megvettél mindent?

Pénzcentrum2020. április 10. 16:42

A négynapos ünnep ahogy minden évben, most is befolyásolja a boltok nyitva tartását, ráadásul sok üzletben a járványhelyzet miatt módosított nyitvatartási renddel várják vásárlókat. Mutatjuk, hol mikor lehet vásárolni húsvét alatt.

A magyarországi boltláncok a koronavírus-járvány miatt megváltozott üzemmódban működnek, a kijárási korlátozások miatt pedig még mindig érvényben van, hogy reggel 9 óra és déli 12 között kizárólag a 65 évesnél idősebbek vásárolhatnak.

Az élelmiszerüzletek zöme vasárnap, valamint a hétfői napon zárva tart.

A négynapos ünnep során egyedül szombaton lesznek nyitva a nagyobb bolthálózatok egységei, de a korhatárra vonatkozó jogszabályt aznap is figyelembe kell venni.

Az Auchanok szombaton reggel 6 illetve 7 órakor nyitnak, este 9 vagy 10 órakor zárnak. Az online kiszállítás egyedül az említett napon működik a hét végén. Az Aldi már korábban bevezette az egységes nyitvatartási rendet, így valamennyi boltban reggel 7 és este 6 között lehet vásárolni, ahogyan ez a szombati napon is érvényben lesz.

A magyar Lidl jelentős nyitvatartás-rövidítést nem léptetett érvénybe, legfeljebb az esti 9-10 órás zárást hozta előrébb egy órával több áruházában. Ennek megfelelően alakul a nagyszombat is. A Metro-áruház egységei a szokásos reggel fél 6-kor, 6 órakor nyitnak, és este 10 órakor zárnak.

Bár a Spar a járványhelyzet miatt sok boltjában is lerövidítette a nyitvatartási időt, de a most következő hosszú hétvége miatt 11-én szombaton hosszabb nyitva tartással üzemelnek. A Penny Market sem rövidített a járvány miatt az elmúlt időben, így most szombaton, bolttól függően reggel 6 vagy 7 órakor nyitnak és este 8 vagy 9 órakor zárnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Tesco üzletei a csütörtöki és szombati napon is reggel 6 illetve 7 órakor nyitnak, majd este 7 és 10 óra között zárnak. Az országszerte több ezer kisebb-nagyobb üzlettel együttműködő magyar boltláncok - a CBA, a Coop és a Reál - egységeiben nincs teljesen egységes nyitvatartási rend.

Éjjel-nappalik, benzinkutas boltok

Az ünnepi hétvége valamennyi napján nyitva lesznek a benzinkutas Sparok az OMV- és Lukoil-kutakon, hasonlóképp a Mol-töltőállomásokon található Fresch Cornerek. A felsoroltak mellet várhatóan a non-stop üzletek egy része sem pihen a négynapos hétvégén, így a Manna- és a Roni-hálózat egységei is felkereshetők.

Címkék:
vásárlás, nyitvatartás, boltok, omv kutak,