Alapjaiban változik meg a sertéshús-értékesítés: ez minden magyar vásárlót érint

Pénzcentrum2020. január 12. 12:33

Január 15-től minden 200 négyzetméternél nagyobb, húspulttal rendelkező hazai boltban kis zászlócskával kell jelezni a nem előrecsomagolt disznóhús származási helyét. De csak a disznóét, a többi állatét nem. 200 négyzetméter alatt csak szövegesen kell kiírni a származási helyet.

Január 15-től minden 200 négyzetméternél nagyobb, húspulttal rendelkező hazai boltban kis zászlócskával kell jelezni a nem előrecsomagolt disznóhús származási helyét. Ennek célja feltehetőleg a magyar sertésfogyasztás néminemű felpörgetése, valamint a bizalom kiépítése, csakhogy a G7 cikke szerint a Sparnál elmondták, 

más jogszabályok miatt eleve az a helyzet hogy egy adott bolt pultjában egyfajta tőkehúsból egyidőben csak egyfélét szabad árulni.

Azaz a lap szerint nincs olyan versenyhelyzet, amikor a "vevő például választhat, hogy szlovák vagy magyar karajt vesz." Az egyetlen elképzelhető előnye ebben az értelemben az lenne a jelölőzászlóknak, hogy ha a vásárló mondjuk egy román zászlós karajt lát a pultban, akkor ahelyett inkább a magyar combot választja. Hát majd kiderül... 

Az azonban biztos, hogy január 3. hetétől a nagyobb boltokban már zászlós jelöléssel is láthatjuk, honnan származik az a disznó, amit megvásárolunk, és ha ez nem magyar, még mindig dönthetünk amellett, hogy megvesszük, de amellett is, hogy keresünk máshol, magyar disznót!

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, sertéshús, értékesítés, disznóhús,