Megdöbbentő számok: a vártnál kevesebb pénz szórtak el a magyarok

Pénzcentrum2020. január 9. 09:04

Elmaradt a nagy roham a fekete péntekeken, "csak" 25 százalékos emelkedést tudtak elkönyvelni a webáruházak.

A webáruházak tavaly novemberben három hétvégén is megtartották a Black Friday-akciót, de a növekedés üteme és a bevétel is kisebb lett a vártnál - mondta az InfoRádiónak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

"Novemberben, a kiigazítatlan nyers adat szerint 25 százalékkal nőtt a webáruházak forgalma, ez azért egy bődületes ütem még mindig, viszont, ha azt nézzük, hogy a megelőző hónapokban ennél nagyobb volt a növekedés üteme, az év addig eltelt időszakában 30 százalék körül-felett volt valamivel, de voltak olyan hónapok, amikor 40 százalék fölött volt a növekedés üteme az előző év azonos időszakához képest, akkor ebben némi törést lehet érzékelni" - fogalmazott a szakember.

A webáruházak valószínűleg nem tudtak megfelelő mennyiségű terméket leárazni - véli a főtitkár. Tavaly decemberben még arról szóltak a hírek, hogy iparági becslések szerint a novemberi Black Friday minden korábbinál forgamassabb volt, a felmérések előzetesen több mint 1,2 millió magyar internetező köréből várták az aktivitást.

Címkék:
vásárlás, pénz, webáruház, black friday, költés, fekete péntek,