Döntött a Lidl: két fizetési módtól is elbúcsúzhatnak a magyar vásárlók

Napi.hu2019. október 7. 18:28

Két fizetési mód is megszűnt a Lidl-ben. Október 7-től ugyanis nem lehet fizetni a boltokban Edenred- és Erzsébet-utalványokkal, illetve kártyákkal.

Megszűnt két utalványos fizetési mód a Lidlben - írja a Napi.hu. A lap információ szerint a diszkontlánc a kasszáknál hívja fel a figyelmet arra, hogy október 7-től nem lehet fizetni a boltokban Edenred- és Erzsébet-utalványokkal, illetve kártyákkal.

A lánc egyébként megerősítette a hírt, azt mondják az utalványok forgalomának jelentős csökkenése miatt "nem teszi indokolttá azt az informatikai fejlesztési költséget, amely a kártyák elfogadásához elengedhetetlen az áruházlánc kasszarendszerének modernizálása során." 

Mint ismeretes, az Erzsébet utalványok- és kártyák felhasználásának érvényessége 2019. december 31-én amúgy is megszűnik. Ellenben az Edenred-utalványok érvényessége megmarad, sőt termékkínálatuk tovább bővül 2020 januárjától. És bár a Lidl-ben tényleg nem lehet már fizetni velük, közel 100 000 elfogadóhelyünknél változatlan e termékek beváltása.

 

Címkék:
vásárlás, lidl, utalvány, erzsébet utalvány,