Rohanj a zöldségeshez: ennél olcsóbb már nem lesz a magyar paradicsom, paprika

HelloVidék2019. szeptember 4. 08:15

Teljesen beérett a magyar paradicsom és paprika. Most érdemes a boltokba rohanni, mivel ennél olcsóbb már nem lesz idén a lecsóba való. Az elmúlt évek árat összevetve azonban még a jelentős árcsökkenés ellenére is többe kerül idén a friss zöldség, mint tavaly. Mutatjuk, hogyan változott a nyár kedvenc zöldségeinek az ára az elmúlt években, mi ennek az oka, és hogy az ország különböző pontjain milyen áron juthatunk hozzá a szezon zöldségeihez - számol be a HelloVidék.

Aki nyitott szemmel járt mostában a boltokban, feltűnhetett neki, hogy nagyot esett az idényzöldségek ára. Néhány hete még 600-800 forintos kilogrammonkénti ár alatt nem lehetett paradicsomhoz jutni, most azonban már 250-300 forintért is hozzá lehet jutni egy kilogramm lédús csemegéhez. Nem csak a paradicsom, hanem a paprika ára is lecsökkent, így eljött az ideális idő a zöldségek bespájzolásához és a lecsó befőzéséhez, mivel ennél már biztosan nem lesz olcsóbb idén a paprika és a paradicsom.

A HelloVidék megvizsgálta, mennyibe kerültek az elmúlt években a zöldségek, mennyit drágultak a vizsgált időszakban, mi lehet az oka az árváltozásnak, valamint azt is, hogy az ország különböző pontjain milyen áron adják jelenleg a szezon zöldségeit. Meglepő különbségeket találtunk.

További részletek a HelloVidék friss cikkében. KATT!

Címkék:
vásárlás, otthon, árak, piac, zöldség, áremelkedés, paradicsom, hello vidék,