Itt tuti nem vág át az epermutyi: és még olcsóbb is, mint a piacon

HelloVidék2019. május 15. 09:01

Az utóbbi időben kiderült, hogy rengeteg simlis piacos kaszál hatalmasat azzal, hogy a külföldi epret magyarra csomagolja át, és adja el így. Hogy valóban magyar terméket vegyünk, érdemes a szedd magad rendszerven vásárolni - ez sokszor olcsóbb is,  mint a paicon.

Sokan kaszálnak a kamu magyar eperrel, mivel hiába 300 forintért kerül hazánkba a termény, mire a vásárlók elé kerül, akár megközelítheti az 1000-1800 forintos árat is. Ez tehát elég nagy átverés a fogyasztóknak: jó drágán veszik a földi epret, ami ráadásul nem is magyar. Erre csak rátetőzik az, hogy sokszor a túl nagy, ízetlen epret gondolják magyarnak, így romlik a magyar gazdák és terményeik megítélése - írta a HelloVidék.

 

Akik mindenképp biztosra mennének, és szeretnének igazi magyar termékeket vásárolni, ráadásul kedvező áron, azoknak érdemes kipróbálni a "szedd magad" akciókat. Hogy pontosan mennyivel lehet így olcsóbban megvásárolni a hazai gyümölcsöket? Körbenéztünk az egyik gyűjtőoldalon, ahol olyan magyar gazdákat találtunk, akik részt vesznek az akcióban.

Az árakról a termelők tudnak reális képet adni, viszont ami biztos, hogy minden évben az szamóca azaz földi eper, eper a legkelendőbb és legkeresettebb gyümölcs. Erre oldalunk látogatottsági statisztikáiból következtetünk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- mondta a portálnak Simon András a Gyümölcsvadász.hu portál adminisztrátora. Hogy kiderítsék, mi a helyzet eperfronton, megnézték hol, kitől és mennyiért tudunk vásárolni az apró, piros gyümölcsből. Ennek alapján a "Szedd és/vagy vedd magad" lelőhelyek 2019- es listájából most az epret emelték ki. A keresési eredmények alapján jelenleg 35 gazdaságot lehet meglátogatni országszerte, ha friss, érett és hazai földi epret szeretnénk fogyasztani.

A cikkben megnézheted, hogy a te környékeden hol lehet a legolcsóbban termelői epret venni.

Címkék:
vásárlás, eper, hellovidék, eperszedés, piacok,