Valósággal megrohamozták a magyarok a boltokat

Pénzcentrum2018. október 24. 10:30

Nagyot nőtt a kiskereskedelmi forgalom, leginkább az iparcikkek, a gyógyszerek és a ruhák eladásai ugrottak meg. A KSH friss adatai szerint nagyot nőtt az internetes vásárlás is, és a benzinkutakon is bővülés volt.

Idén augusztusban a kiskereskedelmi üzletek forgalma a naptárhatástól megtisztítva 6,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a KSH.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 10,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 6,2 százalékkal többet vásároltak, mint egy évvel korábban. Az élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 5,0, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké pedig 1,4 százalékkal bővült.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 10,2 százalékkal emelkedett. Növekedtek az eladások az iparcikk jellegű vegyes (11 százalék), a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer- (9,0 százalék), a textil-, ruházati és lábbeli- (8,3 százalék), a használtcikk- (8,1 százalék), a bútor-, műszakicikk- (6,2 százalék), valamint a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk-üzletekben (2,2 százalék).

A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 45 százalékkal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést. Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 6,2 százalékkal nőtt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma augusztusban 1029 milliárd forint volt.

Címkék:
vásárlás, ksh, kiskereskedelem, boltok, kiskereskedelmi forgalom,