10-ből 6 magyar már így vásárol: rengeteget spórolnak, tudnak valamit?

NapiCsárt2018. október 3. 18:30

A magyar online vásárlók közül csaknem minden hatodik külföldről rendel terméket vagy szolgáltatást - derült ki egy friss kutatásból, ami szerint a legtöbben a kedvezőbb ára  miatt döntenek az ilyen vásárlások mellett.

Az ír, osztrák és belga online vásárlók szeretnek a legjobban külföldről rendelni - derült ki a PayPal és az Ipsos közös felméréséből. Ausztriában és Írországban olyannyira divat a külföldről rendelés, hogy a megkérdezettek 81, illetve 84 százaléka onnan rendel terméket vagy szolgáltatást. 

A listán Magyarország is a felső karéjban foglal helyet a maga 57 százalékos arányával. Mindez azt jelenti, hogy hazánkban megközelítőleg 10-ből 6 online vásárló külföldi oldalról rendel az interneten

Loading...

Ezzel az eredménnyel egyébként olyan országokat utasítunk magunk mögé, mint Hollandia, Olaszország vagy például Franciaország. Németországban például csak a válaszadók 32 százaléka mondta azt, hogy az elmúlt egy évben vásárol valamit online külföldi kereskedőtől.

Az ár motivál

A felmérés kitért arra is, hogy mi az, ami a vásárlókat legjobban motiválja abban, hogy külföldi oldalakról rendeljenek. A válaszadók 72 százalékát a jobb árak vitték el a külföldi termékek irányába, míg 49 százaléknyian voltak azok, akik azt mondták azért vásárolnak külföldről, mert saját országukban nem tudnak hozzájutni ahhoz, amihez szeretnének.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, webshop, online, online vásárlás, statisztika, rendelés, shopping,