Itt a bizonyíték: rengeteg pénzt hagynak a boltokban a magyar nyugdíjasok

hvg.hu2018. szeptember 28. 08:30

A nyugdíjasok többet beszélnek telefonon, minta fiatalok, ráadásul élelmiszerekre, alkoholmentes italokra, lakásfenntartásra, háztartási energiára, hírközlésre és egészségügyre is többet költöttek 2016-ban a nyugdíjas háztartások, mint a gyermekesek - írja a HVG.

Az idősek fejenként, havonta átlagosan 27 ezer forintot hagytak a boltokban, a gyermeket nevelők ennek nagyjából a felét, 15 ezret. A rezsi is többe került a nyugdíjasoknak 2 éve: 25 ezer forint volt az egy főre jutó átlagos kiadásuk, szemben a gyermekesek 12 ezer forintjával. Míg hírközlésre 7 ezer forintot tudtak költeni az idősek, a fiatalabbak 4 ezret - derül ki a KSH Magyarország 2017-es kiadványából.

Az egészségügyi kiadásokban csaknem ötszörös volt a különbség, szintén a nyugdíjas háztartások javára: havonta, fejenként, átlagosan 9 ezret költöttek, a családosok 2 ezret. Egyetlen tételben vezettek a gyermekes családok: közlekedésre fejenként 8 ezer jutott, míg az időseknek 6 ezer forint.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, nyugdij, bevásárlás, statisztika, telefonálás, költés, telekommunikáció, nyugdíjasok, költések,