Ezért jár bevásárolni Romániába rengeteg magyar család

NapiCsárt2018. augusztus 27. 15:09

Óriási különbségek mutatkoznak az Európai Unióban a fogyasztási javak és szolgáltatások árait illetően. A vizsgált országok közül Magyarország például a negyedik legolcsóbb országnak számít az EU-ban, ami azt jelenti, hogy hazánk több mint 40 százalékkal olcsóbb az uniós átlagnál. 

A fogyasztási javak és szolgáltatások árszintje óriási mértékben különbözik az Európai Unió tagállamaiban - derült ki az Eurostat statisztikájából. Dániában és Luxemburgban például több mint 41 százalékkal kerül többe az élet, mint az EU-s átlag, de például Bulgáriában és Romániában fele annyiba sem kerülnek a javak és a szolgáltatások. Természetesen a listán megtalálható Magyarország is, az elérhető adatok alapján 

2017-ben hazánk a negyedik legolcsóbb tagállamnak számított az unióban, az összes termék és szolgáltatás 41,7 százalékkal volt olcsóbb, mint az EU-s átlag.

Az adatok alapján nálunk már csak Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában kerülnek kevesebbe a dolgok. Magyarországnál sorrendben 5,1, 9,9, 14,3 nagyobb az olcsóság ezekben az országokban. A környező országok közül viszont Horvátország 5,4, Szlovákia 6,7, Szlovénia 25,9, míg Ausztria 53,9 százalékkal bizonyult drágábbnak Magyarországnál. Ausztria ráadásul már igencsak költséges országnak számít, hiszen az EU-s átlagot is 12,2 százalékkal veri. 

Loading...
Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, eurostat, statisztika, termék, szolgáltatás, fogyasztói árak,