Fillérekért árulja a topbort a Tesco: ezt a palackot keresd a polcokon

Pénzcentrum2018. augusztus 11. 13:02

A jelenlegi előrejelzés szerint augusztus végéig marad a rekkenő hőség. Kisebb-nagyobb kisebb-nagyobb mértékű lehűlést hozhat átmenetileg egy-egy hidegfront, de többnyire kellemes időnk lesz esténként. Épp ideális arra, hogy egy kerti partin, vagy az erkélyre kiülve, akár a Balaton-parton egy pohár isteni, hűsítő bort kortyolgassunk. A Tescóban kapható 2016-os Tesco Finest Mosel Riesling tökéletes választás lehet, bár van rá esély, hogy nem mindenki fogja szeretni.

A jelenlegi előrejelzés szerint marad a hőség augusztus végéig. Igaz, kisebb-nagyobb kisebb-nagyobb mértékű lehűlést hozhat átmenetileg egy-egy hidegfront, de többnyire kellemes időnk lesz esténként. Munkából hazaérve vagy a barátokkal, családdal találkozva jól eshet egy pohár hűsítő ital.

A  2016-os Tesco Finest Mosel Riesling tökéletes választás lehet. A Művelt Alkoholista, a Gault & Millau keretei közt működő borblog szakírója szerint "ínycsiklandó savassága, gazdag gyümölcsössége és mérséklet édessége" miatt tökéletes nyári hűsítő az ital. Viszont épp édessége miatt ódzkodhatnak tőle sokan.

Rieslingtermelés szempontjából Mosel a legfontosabb régiók közé tartozik, az ott készült fehérborok egyszerre édesek, gyümölcsösek és valahogy mégis frissítőek, miközben alacsony az alkoholtartalmuk. A 2016-os rizlingnek is csupán 11,5 százalék az alkoholtartalma. Az ára is meglepően barátságos, a Tesco webshopja szerint egy palack 1799 forintba kerül.

Érdemes nyitott szemmel járni

Hétről hétre beszámolunk a nagyobb áruházláncok legnagyobb akcióiról. Érdemes átlapozni a reklámújságokat akkor is, ha vendégeket várunk, vagy csak magunkat lepnénk meg egy palack itallal egy fárasztó nap után. Az Auchanban a héten érdemes a polcokon keresni a 2017-es Le Plan des Oliviers Cotes de Provance rozét, ami ár/érték arában kifejezetten jó. 2200 forint.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Erre persze felkaphatja a fejét az olvasó: ennyiért hazai prémiumrosét lehet kapni. Igaz, ezt a Művel Alkoholista blog szerzője is elismeri, demegjegyezte azt is, hogy tekintettel arra, hogy ez egy dél-franciaországi ital, az ár baráti, ráadásul a magyar rozé nem kifejezetten jelent alternatívát ehhez képest.

Címkék:
vásárlás, bor, alkohol, alkoholfogyasztás, fehérbor, művelt alkoholista,