Te is itt vásárolsz? Készülj, mert hétfőn már nem lesznek nyitva a boltok

Pénzcentrum2018. január 25. 10:07

Jellemzően csupán a garantált bérminimumot keresik meg azok a bolti alkalmazottak, akiket kis- és középvállalkozások foglalkoztatnak - hangzott el az RTL Klub Híradójában. Sok kisbolt azonban még ezt is nehezen tudja kigazdálkodni.

Sok kisbolt még a garantált bérminimumot is csak nehezen tudja kigazdálkodni, miközben a nagyobb áruházláncok jelentős béremeléseket hajtottak végre az utóbbi időben. Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke szerint ez ahhoz fog vezetni, hogy a nagyobb boltok elszívják a munkaerőt a kisebbek elől. Tehát a munkaerőhiány nem fog megszűnni, csak éppen a kisebb üzleteknél fog nagyobb gondot okozni.

Pedig a munkaerőhiány már most is óriási problémát jelent. A Coop több üzlete például már nem nyit ki hétfőnként - ezzel próbálják meg kezelni az emberhiány okozta helyzetet. Az ÁFEOSZ-COOP Szövetség speciális járulécsökkentést szeretne elérni a bajba jutott boltoknak, mivel szerintük a garantált bérminimum kötelező jellegű emelésébe több üzlet is belerokkanhat.

Címkék:
fizetés, Tesco, aldi, lidl, auchan, spar, coop, munkaerőhiány, boltok, garantált bérminimum,