Várhatóan nem drágul tovább a magyarok kedvenc gyümölcse

Magyar Nemzet2018. január 24. 08:30

Az előttünk álló időszakban nagyobb mértékű áremelkedéstől nem kell tartani az almapiacon - írja a Magyar Nemzet szerdai számában.

Az étkezési alma bolti fogyasztói ára kilogrammonként jelenleg a 250-500 forintos sávban mozog - függően a fajtától, a minőségtől és a kiszereléstől -, és a szakemberek szerint ebből az ártartományból nem fog kilépni vagy legfeljebb 10-15 százalékos áremelkedést tapasztalhatnak a vásárlók.

Loading...

Az Agrárgazdasági Kutatóintézettől adatai szerint tavaly Magyarországon is az átlagosnál kevesebb, mintegy 520-530 ezer tonna alma termett, jóllehet hazánkat más országoknál kevésbé sújtották a tavaszi fagyok.

A 15-20 százalékos áremelkedés - amely az étkezési almák áránál tavaly volt megfigyelhető - már eléri a vásárlók árérzékenységének határát

- mondta el a lapnak Ledó Ferenc, a Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke. A szakemberek szerint egyébként a magyar ültetvények most nagyon jó állapotban vannak, és ha nem lesz a tavalyihoz hasonló fagy, idén csúcstermésre is számíthatnak.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, gyümölcs, fagy, alma, termés, gyümölcsös,