Te is vettél ilyen bébiételt? Azonnal vidd vissza!

Pénzcentrum2018. január 10. 18:00

Klórtartalmú tisztítószer maradvány jelenléte miatt visszahívta "Babylove bio eper-málna-alma" (babylove Erdbeere & Himbeere in Apfel) gyümölcsös sajátmárkás bébiételét a dm üzletlánc. A termékkivonás a 05.07.2019. lejárati idejű, 190 g-os kiszerelésű termékeket érinti.

Klórtartalmú tisztítószer maradványait mutatták ki a dm "Babylove bio eper-málna-alma" termék német ellenőrzése során - írja közleményében a Nébih. Az esetről az áruházlánctól és a RASFF rendszeren keresztül szinte egy időben érkezett tájékoztatás a Nébih-hez. A kifogásolt termékből Magyarországon kívül Ausztriába, Csehországba, Horvátországba, Németországba és Szlovákiába szállítottak.

Az érintett termék azonosító adatai:

  • A termék megnevezése: "Babylove bio gy. 4 hó 190g eper-málna-alma üveges bébiétel" ("Erdbeere & Himbeere in Apfel", 4 hónapos kortól)
  • Kiszerelés: 190 g
  • Minőségmegőrzési idő: 05.07.2019
  • Tételszám: LB 186
  • RASFF referenciaszám: 2018.0066

Az üzletlánc a fenti minőségmegőrzési idejű termékeit leszedte a polcokról és visszahívja a fogyasztóktól. A korábban megvásárolt termékeket a dm üzletei visszaveszik. 

A Nébih is felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a fenti azonosítókkal ellátott bébiételt ne adják gyermekeiknek!

A klórvegyület (klorát) elsősorban az előállítás során felhasznált klóros víz következményeként fordulhat elő az élelmiszerekben. Ez az emberi testben a vér oxigénfelvételének képességét csökkenti, és hosszú távon megakadályozhatja a jód beépülését.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az érintett termék fotója elérhető a Nébih honlapján.

Címkék:
BOTRÁNY, nébih, termékvisszahívás, dm, bébiétel,