Felejtsd el az iPhone-t: ez lesz a legmenőbb telefon a Balaton Soundon

Pénzcentrum2017. július 4. 15:02

Sokan emlékezhetnek az egy évtizeddel ezelőtt divatos villogós telefonokra, amivel hamar népszerűek lehettek a szórakozóhelyek gyakori látogatói. Ezek a telefonok mostanra elavultak, így nem csoda, hogy az Alcatel most egy hiánypótló, LED-falas okosmobilt dobott most a piacra.

A 2000-es évek közepén a magyar diszkók helyi kiskirálya lehetett, ami a színesen villogó, kinyitható telefonnal járt a helyi szórakozóhelyre. Így aztán nem is csoda, hogy alig több, mint tíz évvel később újra piacra dobtak egy hasonló telefont, amely a kor igényeinek megfelelően a hátoldalán színes LED-fallal csábítja vásárlásra a 2017-es év diszkókirályait.

Az Alcatel A5 LED különlegessége ugyanis, hogy a teljes hátlapján különböző színű LED-ek sorakoznak, így már az sem kizárt, hogy olyan okostelefonnal menjünk le az idei Balaton Soundra, ami a zene ritmusára villog.

Saját LED-falunk lehet

A telefon hátulja több módon programozható:

  • Kiválaszthatunk egy programot, amit a telefon LED-fala lejátszik (pl: meteorok, eső, hullámok stb.).
  • Ennek továbbfejlesztett változata, ha úgy állítjuk be a Fényeket, hogy az éppen a telefonon lejátszott zene ritmusára villannak fel a LED-ek.
  • A bejövő hívásoknál, értesítéseknél is felvillanhat a telefon hátulja.
  • A telefonnal rögzíthetjük a környezetünk színeit, amely ezután a LED-falon és a telefon tematikájában egyaránt megjeleníthető.
  • Utolsó verzióként elérhetők játékok is, ezekből alapból kétféle verzió van telepítve, egy hangerőverseny és egy szintetizátor.

A fentiek közül talán legizgalmasabb (számomra mindenképp) a lejátszott zene ritmusára felvillanó fényű program. Ezt többféleképp teszteltük. A telefonon közvetlenül lejátszott zene jól láthatóan a ritmusra villan fel és változtatja a színét is.

Persze a jó hangminőség érdekében érdemes lehet más lejátszó eszközt választani. Mivel van otthon Chromecastom (butatévé felokosítására való eszköz), ezért először azzal próbáltam lejátszani a zeneszámokat, azonban ekkor már nem a telefon játssza le közvetlenül a zenét, így a LED sem villog a használatakor.

Ha viszont bloetooth-on keresztül küldjük át a zenét (például hordozható hangfal), akkor a zenelejátszó a telefon marad, így továbbra is a ritmusnak megfelelően villog a LED-fal.

Ez persze csak az egyik kiváló felhasználási módja a telefonnak, a szórakozóhelyeken is nagyot mehetünk ezzel a telefonnal.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Vagy valamilyen ütemes zenét állítunk be lejátszásra, amit a szórakozóhely hangereje úgyis elnyom, vagy az előre megalkotott formációkat játsszuk le ilyenkor.

Mit tud ezen kívül a telefon?

Ugyan a telefon különlegessége a LED-fal, azonban a hátlap cserélhető, így pedig akár a többi, megszokott mobilhoz hasonlóan is használhatjuk azt. A telefonon egyébként a 6,0-s Android operációs rendszer fut, amit még 2015-ben adtak ki, így nem a legfrissebb verzió, azonban még jól használható.

A mobil kijelzője egyébként 5,2 hüvelyk átmérőjű, a telefon lelkét pedig egy nyolcmagos, 1,3 GHz-es processzor adja. Lényeges, hogy az akkumulátor 2800 mAh-s, azonban az átlagosnak mondható akku teljesen elegendő a LED-ek kiszolgálásához, ezek önmaguk nem szívták le érezhetően a töltöttséget.

Az sem elhanyagolható, ha utazunk, milyen kamerával tudjuk elkészíteni a fotókat az albumunkba, az előlapi kamera 13 megapixeles, az előlapi (szelfi) kamera pedig 5 megapixel kapacitású. Extra szolgáltatásként egyébként két SIM-kártyát tehetünk a telefonba. Persze a nem mindegy, hogy ezért mennyit kérnek, a fenti, középkategóriás mobilt 60 ezer forint körüli áron vásárolhatjuk meg.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, okostelefon, telefon, led, zene, mobil, középkategóriás telefonok,