Döcögősen indult Gerendaiék nagy újítása a Volton

Pénzcentrum2017. június 29. 12:36

Ahogy tavaly, idén sem lehet sehol készpénzzel fizetni a fesztiválon. Viszont ahelyett, hogy a festipayes bódéknál kelljen ácsorogni, már előre meg lehet rendelni a kártyát, amit a karszalaggal együtt átvehetünk. Aztán a mobiltelefonunkról könnyen, gyorsan, sorbanállás nélkül tölthetünk rá pénzt is. Mindez szép és jó, de a rendszernek vannak még gyerekbetegségei.


Ahogy tavaly, úgy idén sem lehet készpénzzel fizetni a fesztivál területén. Viszont  van rá lehetőség, hogy előre megrendeljük a Festipay kártyánkat, így azt rögtön, a karszalaggal együtt át lehet venni. Vagyis elég egy sort kivárni, nem kell a fesztivál területén még külön felkeresni a Top up pontokat, hogy megszerezzük a kártyát.

Az persze önmagában nem ér semmit, pénzt is kell rá tölteni, de azt is megoldhatjuk könnyen, gyorsan sorban állás nélkül. Ehhez csak annyi kell, hogy letöltsük a Volt fesztivál alkalmazását, és beregisztráljuk a kártyánkat. Itt érdemes megjegyezni, hogy a tényleg csak pár perces regisztrációhoz szükség lesz a kártya átvételekor kapott nyugtára, azon van ugyanis a PIN-kód, ami nélkül viszont mindezt nem tudjuk véghez vinni. Szóval semmi esetre se dobjuk ki a pénztárnál kapott papírcetlit, tegyük azonnal a zsebünkbe.

A regisztráció egyébként tényleg megvan kevesebb mint 5 perc alatt, utána fele ennyi idő alatt már a bankszámlánkról tölthetünk pénzt a kártyára. A mellett, hogy tényleg sokkal hamarabb végzünk, mintha valamelyik feltöltőpontnál várnánk ki, míg sorra kerülünk, azért is hasznos, mert folyamatosan nyomon tudjuk követni a kiadásainkat. Ráadásul, ha elhagynánk a kártyát, az alkalmazáson keresztül pillanatok alatt le is tudjuk azt tiltani.

Nem tökéletes még a rendszer

Tényleg sok időt és energiát lehet spórolni azzal, ha az alkalmazáson keresztül töltjük fel pénzzel a kártyát. Viszont azt tapasztaltuk, hogy a vásárlásnál mégis fennakadást okoz, ha nem az egyik Top up ponton intéztük a feltöltést.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az alkalmazás ugyanis figyelmeztet: a következő vásárlás előtt a vendéglátóipari egységben aktiválni kell a feltöltést, utána tudunk csak fizetni a kártyával. Hogy az aktiválás pontosan mit takar, azt nem írja ki az applikáció. Az utasításnak megfeleően így a rendeléssel egy időben szóltunk az egyik pultosnak, hogy most töltöttünk pénzt a kártyára, a segítségére lenne szükségünk. Nem igazán tudta, miről beszélünk, és hiába mutattuk meg, mit ír ki az alkalmazás, nem tudta mit kellene tennie. Így végül PayPass-os bankkártyával fizettünk.

Ahogy arra már mi is sokszor felhívtuk a figyelmet, problémás, hogy arra nincs lehetőség, hogy a festipay kártyán maradt összeget is visszutaljuk a bankszámlánkra. Mielőtt haza indulnánk, mindenképp keresni kell egy Top up pontot, ahol végül készpénzben adják vissza a korábban feltöltött összeget.

Címkék:
vásárlás, fesztivál, volt fesztivál, festipay, penzcentrum,