Bevallotta a lottónyertes: így nyert sokadszorra is a tuti taktikával

Pénzcentrum2017. március 14. 11:32

Szombaton elvitték az Ötöslottó 1,9 milliárdos nyereményét, ami a játék történetének 17. legnagyobb elvitt összege volt. Lottónyertesek vallottak arról, hogyan játszanak, van, aki már többször is nyert a sikeres stratégiának köszönhetően.

Egy szerencsés játékos az 1, 4, 40, 49, 67 számokkal 1,9 milliárd forintot nyert szombaton az Ötöslottón, ez az összeg az játék történetének a 17. legnagyobb nyereménye. A tavalyi év 47. hetében született utoljára öttalálatos, így 14 hete halmozódott a főnyeremény, ráadásul, a nyertes számokat a jubileumi sorsoláson húzták ki: ugyanis 60 éve, 1957. március 7-én tartották az első lottósorsolást.

A szombati sorsolásra egészen rendkívüli számú, több mint 4.8 millió alapjáték érkezett be (a heti átlagos 3,5 millió darab helyett), ezek közül került ki az egyedüli nyertes szelvény. A nyertesnek a sorsolás napjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nyereményéért.

A mostani főnyeremény, úgynevezett rendkívül nagy összegű nyereménynek számít, ezekre az esetekre a lottótársaság egy külön telefonszámot tart fenn a jelentkezés céljából, az úgynevezett nagynyertes-vonalat. Ez a telefonszám a Szerencsejáték Zrt. weboldalán és minden értékesítőhelyen is megtalálható.

A nyereményfelvétel folyamatáról általánosságban elmondhatjuk, hogy amennyiben a nyertes telefonon jelentkezik, a lottótársaság először meggyőződik arról, hogy tényleg a nyertessel beszél. A szelvény olyan információkat tartalmaz, amelyről csak a tényleges nyertes tudhat. A kifizetési eljárás lefolytatása mindezek után történik a Szerencsejáték Zrt. által meghatározott helyen és időben. Általánosságban elmondható, hogy amíg a kisebb nyereményekről esetenként megfeledkeznek a játékosok, de meglehetősen ritka, hogy a több százmillió forint feletti nyereményekért ne jelentkezne tulajdonosuk. Bár előfordult már ilyen eset is: az Ötöslottón néhány éve például 430 millió forintért nem jelentkezett a nyertes.

Míg a ’60-as és ’70-es években a nagynyertesek még gyakran nyilatkoztak a sajtónak, ma már nem jellemző, hogy Magyarországon kiállnának a nyilvánosság elé és felvállalnák, hogy esetleg több milliárdot nyertek. A lottótársaság pedig nagy hangsúlyt fektet arra, hogy óvja a nyertesei anonimitását, biztonságát, így a nyertes kilétéről, annak hozzájárulása nélkül semmilyen információt nem ad ki.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A nagyobb nyeremények felvételekor a Szerencsejáték Zrt. kollégái ugyanakkor felajánlják a szerencsés nyertesnek, hogy kitölthet névtelenül egy kérdőívet, amelyben információkat oszthat meg magáról, játékszisztémájáról, életéről úgy, hogy anonimitása biztosított marad.

A visszajelzésekből kitűnik, hogy a legtöbb nyertes hosszabb ideje, akár már évtizedek óta rendszeresen játszik azzal a játékkal, amelyen nagynyereményt ért el.

Vannak olyan nyerteseink, akik rendszeresen játszanak más szerencsejátékot is, de vannak olyanok, akik csak egy játékon teszik meg számaikat. A lottójátékok esetében főleg az állandó, "családi" számok vezetik a listát, de néhányan gépi játékokkal játszanak és nyernek. Nem egy milliós, milliárdos nyeremény tulajdonosa vallhatja magát a "szerencse fiának", hiszen sokan már több alkalommal nyertek nagyobb összeget.

Kinek beszélnek a nagy nyereményről?

Sok mindenben különböznek a lottónyertesek, például van, aki egyből elmesélte a nyeremény hírét családtagjainak, de van olyan is, aki terve szerint soha senkivel nem fogja megosztani, hogy nagyobb összeget nyert. Viszont kivétel nélkül minden nyilatkozó azt állította, hogy befekteti a nyeremény egy részét, és döntéséhez kikéri megbízható pénzügyi tanácsadók véleményét, segítségét is. Majdnem mindegyikük tervezi a főnyeremény kézhezvételénél, hogy jótékony célra is adományoz majd, de akad olyan nyertes is, aki saját alapítványt kíván létrehozni.

Loading...

Címkék:
vásárlás, lottó, nyeremény, Ötöslottó, lottónyertes, ios játékok, szerencse szombat,