A multik nélkül egyeztetnének a rájuk vonatkozó új terhekről

hvg.hu2017. március 11. 18:00

Már a jövő hét végre megszülethetnek az előterjesztések a "kereskedelmi javaslatcsomag"-ként emlegetett, valójában a kereskedelmi láncoknak újabb terheket jelentő intézkedésekről - írja a hvg.hu

A tervezettel kapcsolatban természetesen korábban megkerestünk több érintett áruházláncot is; a Spar és a Tesco az Országos Kereskedelmi Szövetséghez irányította szerkesztőségünket. Vámos György, a szövetség főtitkára azonban nem kívánt reagálni a sajtóértesülésre. Ennél némileg készségesebb volt az Aldi Magyaroszág. Bár részletekbe a tervezettel kapcsolatban ők sem bocsátkoztak, annyit azért elárultak:

A kormány az ALDI-val a kereskedelempolitikai akciótervvel kapcsolatban egyeztetést nem kezdeményezett, a tervezett intézkedésekre és a feltett kérdésekre reagálni nem szeretnénk

- írták a Pénzcentrum megkeresésére.

A hvg.hu pedig most arról számolt be, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Miniszterelnökség által jegyzett, új kereskedelempolitikai javaslatcsomag egyes elemeiről az érintett területek képviselőivel jövő hétfőtől folyamatosan zajlanak majd az egyeztetések a szaktárcánál.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hétfőn tárgyalnak a kereskedelmi munkavállalók képviselőivel, kedden pedig a munkaadói, vállalkozói oldal szakmai szervezeteivel ülnek tárgyalóasztalhoz. A Magyar Idők szerint az Országos Kereskedelmi Szövetség mellett meghívást kapott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is.

A keddi egyeztetésen azonban a nagyvállalatok nem képviseltetik magukat.

Magyar Idők úgy tudja, már a hét végére előterjesztések születhetnek. Így például már tavasszal törvénymódosítással bevezethetik, hogy a bolti dolgozóknak a jövőben úgy jusson pihenőidő, hogy az számukra két teljes szabad hétvégét jelentsen havonta, és a vasárnapi munkavégzésért járó juttatás is megduplázódhat.

Címkék:
vásárlás, multi, vállakozás, egyeztetés,