Te is a hűtőben tartod a csokoládét? Azonnal vedd ki!

Pénzcentrum2017. február 7. 16:30

A csokoládét mindenki az íze és a textúrája miatt eszi. Ha viszont rosszul tároljuk, pont ez a két tulajdonsága változhat meg annyira, hogy  teljesen élvezhetetlenné válik. Mutatjuk hol, és hogyan kell tárolni a különböző fajta csokoládékat.

A csokoládét szinte mindenki szereti, csak nagyon kevesen gondolják úgy, hogy ez a finom édesség nem teszi szebbé a mindennapokat. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hol és hogyan tárolod, mert nagyon könnyen megváltozhat az íze és a textúrája.

A Femail Food&Drink összegyűjtötte azokat a tippeket, amiket mindenképp érdemes megfogadni a csokiimádóknak. Az útmutatóból pontosan meg lehet tudni, hogy melyik fajta csokoládét, kakaóport, trüffelt és a sütéshez használatos csoki pasztillát, hogy a legjobb tárolni, hogy megőrizze az ízét, a textúráját, és minél tovább elálljon.

Egy biztos, hűtőbe csak a legvégső esetben szabad betenni a csokit, amikor túl meleg van például a konyhában.

Táblás vagy szelet csokoládét 15 és 21 Celsius -fok között érdemes tárolni, tehát hűvös szobahőmérsékleten, napfénytől védett helyen. A legjobb egy hűvös kamra, vagy egy szekrény. Ha a konyhában túlságosan felmelegszik, akkor tedd hűtőbe, de győződj meg róla, hogy jó a csomagolása, és védi az édességet, a szagok ugyanis nagyon el tudják rontani az ízt, és még a textúrája is változhat.

Csokoládé pasztillát sütéshez és főzéshez használjuk, kevesebb benne a kakaóvaj, mint általában a csokoládékban, ezért lehet melegebb helyen is tárolni. De a legjobb, ha ugyanolyan hőmérsékleten tárolod, mint a táblás csokit, és hasonlóan sötét helyen. A csomagolás épsége itt is nagyon fontos.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Trüffelt is érdemes hűvös szobahőmérsékleten tárolni, a légmentes csomagolás ennél a csokifajtánál viszont kiemelten fontos.

A kakaóport is hűvös, sötét helyen érdemes tárolni, és szigorúan légmentesen záródó edényben. Soha ne tedd hűtőbe, mert ott nagyon gyorsan megromlik.

Címkék:
vásárlás, csokoládé, hűtő, hűtőszekrény, tárolás,