Ennyibe kerül egy doboz cigaretta hétfőtől

Pénzcentrum2017. január 7. 11:03

Közzétette Nemzeti Adó-és Vámhivatal a január 9-től érvényes cigaretta-, szivarka- és vágottdohányárakat. Mostantól hetente kétszer változhat a dohánytermékek ára.

A jövedéki adótörvény és a dohánytörvény rendelkezései alapján a NAV honlapján teszik közzé 2017. január 1-jét követően a kiskereskedelmi eladási árat.

Az árközzétételi kötelezettséggel érintett dohánytermékek kiskereskedelmi eladási ára hetente legfeljebb kétszer változhat. Az állami adó- és vámhatóság által közzétett árak hatályba lépésének napja - függetlenül attól, hogy az esetleg munkaszüneti nap - hétfő vagy csütörtök lehet.

A NAV egy 83 tételből álló listát tett közzé, amelyen 11 szivarka-, 20 finomra vágott dohány- és 52 cigarettafajta szerepel. A kiskereskedelmi eladási árat tartalmazó adójegyes dohánygyártmányok továbbra is kizárólag az adójegyen feltüntetett áron értékesíthetőek, így azokat a lenti listák nem tartalmazzák.

A cigaretták közül a legtöbbet az Eve Sunflowerért kell fizetni 1150 forintot, míg a kék Hungária doboza 970 forintba kerül.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szivarkából a legolcsóbb termék a NAV listáján a 17 darabos Silverado Blue, amelyért 370 forintot kell fizetni, míg a 20 darabos Pegazus V XL ára 595 forint.

Címkék:
vásárlás, dohánybolt, cigaretta, dohányzás, dohány, cigi, cigi árak,