Meglepő: ennyit kereshetsz 4-6 órában az Aldinál

Pénzcentrum2016. szeptember 16. 11:03

Az elmúlt időszakban egyre többet hallani arról, hogy Magyarország hatalmas munkaerőhiánnyal küzd, a cégek szinte harcolnak a szakemberekért. A hiány persze a kiskereskedelmet sem kerülte el, ez alkalommal az ALDI-t kérdeztük a témáról.


A cég sajtóeseményén Székács Tiborral az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk, akitől megtudtuk, hogy annak ellenére, hogy Magyarországon valóban rengeteg a betöltetlen álláshely náluk egyelőre ez még nem okoz gondot.

Jelenleg nincsen olyan pozíció, amire ne találnák szakembert, persze vannak olyan régiók, ahol ez már nehezebben megy

- válaszolta a Pénzcentrum megkeresésére Székács Tibor.

Az igazgató elmondása szerint az ALDI mindig is átlagon felüli fizetéseket kínált a dolgozóinak és megfelelően motiválja is őket - többek között ez lehet az oka annak, hogy egyelőre nem küzdenek munkaerő gondokkal. Álláshirdetéseik folyamatosan vannak, hiszen bővül a csapatuk, ezekben pedig már konkrét fizetés ajánlatok is szerepelnek.

Bár azt, hogy pontosan mennyit keres az ALDI-nál egy pénztáros vagy éppen egy informatikus most nem árulták el, de azt megtudtuk, hogy náluk a munkavállalók napi 4-6 órában dolgoznak. Ennek pedig azért van jelentősége, mert a dolgozók ennyi idő alatt tudják megkeresni azt az összeget, amit más üzletláncoknál az alkalmazottak napi 8 órás munkáért kapnak.

A cég honlapján bolti eladó pozícióban például az alábbi összeget találtuk: elérhető, pótlékokkal (kivéve a vasárnapi pótlék*) növelt

legmagasabb havi bruttó fizetés: 222.225 Ft (heti 30 órában).

Korábbi írásaink a témáról:

674 ezres fizetés a Lidl boltjaiban: ez kell a csúcsgázsihoz

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ennél a multinál havi 250 ezret keresnek a betanított munkások

Nagy dobásra készül a magyar élelmiszermulti: örülhetnek a dolgozók

Veszélyben a Tesco Dunántúli bástyái: kritikus a helyzet

Tudod, mennyit fizet a dolgozóinak a Tesco?

 

Loading...

Címkék:
vásárlás, aldi, kiskereskedelem, munkaerőhiány,