Lázár: Legyen népszavazás, döntsön a nép

Pénzcentrum/Portfolio2016. április 7. 15:02

Lázár János a 45. Kormányinfón a vasárnapi zárvatartásról és a közszolgák lelépési pénzéről beszélt. A miniszter szavaiva arra utalt, hogy hamarosan megtarthatják a referendumot a boltzárról.

A vasárnapi nyitva tartásról szóló vita és népszavazás hosszabb idő óta az egyik legizgalmasabb vita lesz és az álláspontom az, hogy legyen népszavazás, döntsön a nép

 - mondta Lázár János, miniszterelnökségért felelős miniszter a 45. Kormányinfón. A népszavazás eredménye pedig mindenkire kötelező. Egy másik kérdésre, hogy még mielőtt az MSZP meg tudná rendezni a népszavazást, esetleg előtte megváltoztatják a törvényt, Lázár úgy reagált: eszünk ágában sincs ilyet tenni.

Tiszteletben tartjuk a Kúria tegnapi döntését a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kezdeményezésről. A vasárnap munkaszüneti nap legyen

 - fogalmazott Lázár János. A vasárnapi boltzárral párhuzamosan nőtt a kiskereskedelemben dolgozók aránya. És emellett az EU-ban rekordnak számító ütemben nőtt a kiskereskedelmi forgalom.

Vita van a kormányban a lelépési pénzről

A kormányban többen nem értettek egyet az úgynevezett milliós lelépési pénz ajánlatával, többek között a miniszterelnök sem, így ezért nincs egyelőre erre ajánlat a partnerek felé - jelezte egy ma reggeli sajtóhírrel összhangban Lázár.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szavai szerint Orbán Viktor "szubtrópusinak" nevezte a többmilliós lelépési pénzt és arra kérte őt, hogy dolgozza ki jobban az egész javaslatcsomagot.

Loading...

Címkék:
vásárlás, karrier,