Micsoda dallamok! Ezt komolyan gondolják a bankok?

Pénzcentrum2016. április 6. 11:03

Gondolkoztál már azon, vajon miért pont "azt" a dallamot hallod, amikor egy bank telefonos ügyfélszolgálatán várakoztatnak? Vajon melyik banknál milyen zene szól? És miért pont az? Szavazz, neked melyik tetszik a legjobban!

Nagyon dühítő tud lenni, amikor egy telefonos ügyfélszolgálaton várakoztatnak, bár a legtöbb esetben ez ma már szerencsére nem lehet több 5 percnél. De talán pont ezért a legtöbb szolgáltatónál ilyenkor egy zenét vagy dallamot hallgathatunk.

Megkérdeztük a pénzintézeteket, hogy náluk milyen zene szól a telefonban a várakoztatás alatt és azt is, hogy miért pont erre a zenére esett a választás. A CIB Banknál például a jelenleg hallható zenét egy korábbi személyi kölcsön reklámban használták. Egészen pontosan - Anthony Phillips & Chris White & Sophia Letitia Maclean - Love will shine c. számát.

{{EMBED:https://www.youtube.com/embed/dT_ITmudFyc?rel=0}}

Az OTP-nél bejelentkezésnél egy a bank részére írt zene szól, várakozáskor pedig Händel - A Sába királynő érkezését hallhatjuk.

Ezt az alkotást még a Call Center 1998-as indulásakor választotta a szállító. Ebben az esetben a szerzői jogok lejártak, az alkotás nem kötődik egyik termékünkhöz sem

- válaszolta megkeresésünkre a bank.

{{EMBED:https://www.youtube.com/embed/Ala93gbqlOw?rel=0}}

Az MKB Banknál szintén egy klasszikus dallamra esküdnek, elmondásuk szerint azért, mert ez lágy és megnyugtató.

Az FHB Banknál sem tudják kihagyni a várakoztató zenét, náluk egy Presser Gábor által kimondottan a bank számára írt dallam hallható a telefonban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A K&H Banknál egy magyar együttest: a Zagar - Taste of Snow című számát választották.

{{EMBED:https://www.youtube.com/embed/FSHYKvpRWT8?rel=0}}
A Budapest Bank telefonos ügyfélszolgálatának zenéjét Jamie Winchester és Hrutka Róbert írta. A zene eredetileg a bank személyi kölcsön termékét népszerűsítő reklám zenéje volt, később fülbemászó dallama miatt esett éppen erre a számra a választás, amikor az ügyfélszolgálat várakoztató zenéjét kerestük

- tudta meg a Pénzcentrum a banktól.

 

Címkék:
vásárlás, Presser, bank, zene, ügyfélszolgálat, várakoztatás,