Ma veszed meg az okostelefont karácsonyra? Ezekre figyelj

Pénzcentrum2015. december 23. 17:00

Mindig vannak olyanok, akiknek a nagy rohanásban az utolsó pillanatra marad az ajándékok beszerzése. Azoknak, akik hajlamosak mindent az utolsó pillanatra hagyni, vagy fogalmuk sincs, mi lenne a tökéletes karácsonyi ajándék, van egy last minute ötletünk.

Sokan vannak, akik még a karácsony előtti napon sem tudják, mit ajándékozhatnának a szeretteiknek. Ha már nagyon szorít az idő, és idén a giccses, haszontalan porfogó dísztárgyak, vagy plüssjátékok helyett valamilyen értelmesebb ajándékkal szeretnénk meglepni a hozzánk közel állókat, jó ötlet lehet az okostelefon.

Miért éppen okostelefon?

Az idei karácsonyi vásárlási csúcsszezon egyik legnagyobb slágere, a műszaki cikkek piacán pedig évek óta az egyik legkeresettebb termék az okostelefon. A GfK kutatása szerint leginkább a magasabb kategóriájú termékeket viszik, míg a hagyományos telefonok egyre inkább kiszorulnak a piacról. Ez nem meglepő, ha azt nézzük, hogy az okostelefonok szépen lassan kezdik felváltani a számítógépek funkciót, emellett pedig az ingyenesen letölthető alkalmazásoknak köszönhetően teljesen személyre szabhatóak.

A munkában szintén hasznos lehet egy okostelefon, hiszen bárhonnan és bármikor dolgozhatunk vele, és mi is bármikor elérhetőek vagyunk. A gyerekeknek is praktikus lehet, ugyanis a tanulásban is nagy segítséget jelenthet. Persze a lexikális tudást nem pótolja, de nagyon sok alkalmazás van, ami segíthet azt elmélyíteni.

Ha gyakran utazunk ismeretlen helyeken, jól jöhet a GPS, vagy a Google Maps is, amelyeknek köszönhetően biztosan nem tévedünk el sehol.

A telefonálás és sms küldés már régóta csak másodlagos funkció egy telefon esetében, az egyre magasabb pixelszámmal rendelkező kamera, és a nagy tárhely már sokkal fontosabbá vált. Az okostelefonok mellé ráadásul kiegészítőket is vásárolhatunk, amiből a legtöbb termék már 10 ezer forint alatt beszerezhető.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mire figyeljünk a vásárlásnál?

Először is tisztázzuk magunkban, hogy mennyit szánunk a készülékre. Bár okostelefont már 20 ezer forint alatt is találhatunk, ezek jó eséllyel kisebb kapacitású, korábbi modellek, amelyeken nem fut olyan gyorsan az internet, és a játékok, illetve a kép sem olyan nagy felbontású.

Azt is fontos átgondolni, hogy akinek ajándékozzuk, mire szeretné használni az okostelefont: csupán alapfunkciókra, mint például telefonálás, sms küldés, közösségi oldalak használata, esetleg emailezés, vagy dolgozni, játszani, videózni és filmet nézni is szeretne a telefonon. Az utóbbiakhoz ugyanis érdemesebb a drágább kategóriájú telefonok között szétnézni.

Ha annak, akinek az okostelefont szánjuk, fontos, hogy jó minőségű videót és fényképeket készíthessen, akkor a megapixelek száma mellett tanácsos megnézni, hogy milyen egyéb funkciókkal (autofókusz, zoom, képrögzítő módok, vaku) rendelkezik a telefon. Mivel nem mindig megoldható a wifi-hálózatra csatlakozás, mobilinternet-előfizetésre is szükség lehet.

Címkék:
vásárlás, otthon, karacsony, okostelefon, mobiltelefon, ajándékozás, ajándék,